Cine s-ar putea lupta cu Clotilde Armand pentru Primăria Sectorului 1: candidații marilor partide

Sursă foto: Facebook

Partidul Național Liberal și-a lansat, cel puțin în mediul online, candidatul pentru Primăria Sectorului 1, la alegerile locale din acest an. Astfel, deputatul George Tuță va fi candidatul partidului pentru funcția de primar al Sectorului 1. În prezent, el este președintele PNL Sector 1 și șeful Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor pentru automatizare şi viitorul muncii.

 

„George Tuță a inițiat în 2022 o comisie specială în Camera Deputaților pentru automatizare și viitorul muncii, concentrându-se pe impactul inteligenței artificiale. Ca deputat, a avut numeroase inițiative legislative, cu 30 de legi promulgate. Şi-a asumat direcții precum educația, incluziunea financiară, reforma statului, stimularea antreprenoriatului, inovația, digitalizarea, debirocratizarea și simplificarea interacțiunilor dintre cetățeni și stat”, potrivit PNL.

George Tuță a devenit deputat în anul 2020, fiind ales în circumscripția electorală nr.25 Ilfov. PNL mai precizează că „printre realizările sale se numără inițiativa „România fără Dosar”, care a câștigat Premiul Aspen pentru Acțiune Socială în 2022, facilitând dialogul între stat și cetățeni în furnizarea serviciilor publice”. „A susținut proiectele de dezvoltare științifică din zona Măgurele și a demarat un proiect pilot în Ilfov pentru educația în domeniul dezvoltării durabile și științei, cu potențial de extindere şi în alte județe”, se mai spune într-un comunicat PNL.

Clotilde Armand mai vrea un mandat

Clotilde Armand, actualul primar al Sectorului 1, a anunțat în urmă cu două zile că va candida pentru un nou mandat la alegerile de anul acesta. Clotilde Armand a anunţat şi că îl va susține pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei din partea forţelor de dreapta.

„Da, este o certitudine. Sunt candidatul USR. Restul trebuie formalizat. Candidez din partea USR plus aliații noștri. Suntem o alianță de dreapta, avem împreună cu noi alte partide de dreapta și avem încredere că vom putea construi o majoritate. (…) ”, a declarat Clotilde Armand, marţi.

Sorin Chiriță, fost city manager al Capitalei, a făcut o analiză a bilanțului publicat zilele trecute de primarul Sectorului 1 și spune că „realizările” din acest raport „sunt numai minciuni.” De exemplu, Clotilde Armand vorbește în acest bilanț, ca și acum mai bine de trei ani, despre Promenada Verde, despre care Sorin Chiriță spune că nu există.

În ceea ce privește sistemul de învățământ punctat de Clotilde Armand, Sorin Chiriță spune că elevii din Sectorul 1 nu sunt în siguranță, după eliminarea pazei din unitățile de învățământ.

Clotilde Armand a publicat recent pe pagina sa de Facebook o înșiruire de așa-zise realizări în cei peste trei ani de mandat.

Clotilde Armand
Sursa foto: INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA

Edilul Sectorul 1 a punctat următoarele capitole:

  • Investiții în străzi:
  • Poluare;
  • Școli;
  • Spitale;
  • Spații verzi / Promenada verde;
  • Urbanism;
  • Patrimoniu arhitectural;
  • Piețe.

Potrivit lui Sorin Chiriță, fost city manager al Capitalei, realizările despre care vorbește Clotilde Armand în bilanțul publicat pe Facebook ar fi doar minciuni.

„Dacă ne uităm la acest bilanț constatăm că primarul Armand spune doar ceea ce dorește să facă, pentru că nu există nicio realizare concretă. Sunt foarte multe minciuni pe care le spune, pentru că nu a reușit să arate nimic din punct de vedere administrativ, decât incompetență. La fiecare capitol, doamna Armand își arată neputința, aruncând vina pe Consiliul Local. Concret, în afară de faptul că se plânge, ea nu a realizat nimic”, susține Sorin Chiriță.

Fostul city manager al Bucureștiului este de părere că străzile din Sectorul 1 nu sunt reabilitate, așa cum afirmă Clotilde Armand.

„Vorbește de un program de investiții în străzi, doar că străzile din Sectorul 1 arată acum mai rău decât arătau în 2020. Dânsa vorbește aici despre niște propuneri, dar nimic concret pentru cetățeni”, a declarat Sorin Chiriță pentru Gândul.

Specialistul în administrație publică atrage atenția că școlile despre care vorbește Clotilde Armand nu au pază.

„Clotilde Armand spune că a reușit descentralizarea în școli. Cele 100 de școli din Sectorul 1 arată rău, nu s-au făcut investiții la acest capitol, și a mai fost și un întreg deranj prin faptul că a desființat anumite direcții. Mai mult decât atât, școlile nu au pază, iar copiii nu sunt în siguranță. Clotilde Armand a decis să scoată paza din școli, așa cum și Nicușor Dan a decis să elimine paza din parcuri”, susține Chiriță.

În ceea ce privește protejarea domeniului public, Sorin Chiriță spune că edilul Sectorului 1 a reușit doar „să desființeze două garduri”.

Fără îndoială, cea mai surprinzătoare realizare punctată de Clotilde Armand este cea legată de spațiile verzi. Edilul vorbește și despre Promenada Verde, amenajare care aproape că nu există.De asemenea, Clotilde Armand mai spune că a redus poluarea din sector, ceea ce-l surprinde pe Sorin Chiriță.

„În ceea ce privește spațiile verzi, Clotilde Armand vorbește despre o Promenadă verde care nu există. Mai spune că a redus poluarea în sector. Poluarea la nivelul Municipiului București a crescut în ultimii trei ani de zile. Mai mult, se laudă că a salubrizat sectorul, dar cu toții vedem că Sectorul 1 a devenit Raiul șobolanilor. Practic, în tot ce a înșiruit, doamna Armand nu are nicio realizare”, a conchis Sorin Chiriță.

Sunt peste trei ani de când Clotilde Armand deține funcția de primar al Sectorului 1 – cea mai bogată administrație a Capitalei, cu un buget de 2,2 miliarde de lei în 2023. Mandatul edilului a debutat cu un scandal uriaș, cu gunoaie lăsate pe străzi.

Mai mult, de-a lungul celor trei ani, administrația a fost măcinată de certurile dintre Clotilde Armand și consilierii locali. Au fost sute de acuzații de blocaj administrativ, de ambele părți.

Florin Manole, posibil candidatul PSD la Primăria Sectorului 1

Din partea PSD e posibil să candideze Florin Manole. Deputatul este lider al organizaţiei PSD Sector 1 şi a mai fost deputat în legislatura 2016-2020.

Contactat, însă, de PS News, Florin Manole a declarat că partidul nu a luat, încă, o decizie în privința candidatului la Primăria Sectorului 1.

Florin Manole s-a înscris Partidul Social Democrat în 2009. În 2012 a fost ales pe listele aceluiași partid în funcția de consilier local în cadrul Primăriei Sectorului 5, poziție ocupată până în 2015.

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

A ocupat poziția de consilier al Ministrului delegat pentru Dialog Social în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice în perioadele 2012-2013, 2014- 2015.

În alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 a fost propus pe lista PSD București pentru un loc în Camera Deputaților. A fost ales ca deputat în circumscripția electorala nr. 42 București, fiind validat pe 21 decembrie 2016 prin HCD nr. 122/2016.

În anul 2002 a absolvit Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Slobozia, făcând parte dintr-o clasă cu profil de științe socio-umane. În 2006 a fost beneficiarul programului „Roma Political Participation” organizat de către National Democratic Institute for International Affairs în București.

În 2010 a absolvit cu diplomă de Licență Facultatea de Istorie din cadrul Universității din București. În același an a participat la cursul „Human Rights & Foreign Policy”, organizat de către U.S. Department of State în cadrul programului „International Leadeship Visitors Program”.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: