Cine și de ce l-a poreclit pe Mircea Geoană „Prostănacul”: „A fost găsită perfect porecla”

Mircea Geoană, sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Mircea Geoană și-a anunțat, oficial, candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2024. Fostul oficial NATO e hotărât să obțină mai multe voturi decât contracandidații susținuți de partide, precum Marcel Ciolacu, George Simion și Nicolae Ciucă. Fostul oficial NATO revine în politica autohtonă, mediu în care a căpătat porecla „Prostănacul”.

Cine l-a etichetat astfel pe Mircea Geoană, de fapt? „Autorul” este Ion Iliescu, fostul președinte al României. „Ilievici” a ales această poreclă pentru Geoană din cauza gafelor pe care fostul șef PSD le-a făcut în spațiul public, înainte de 2009, anul în care Traian Băsescu a obținut al doilea mandat.

Într-un interviu acordat pentru Digi24, Ion Iliescu a mărturisit că nu prea l-a avut la suflet pe Geoană.

„Unii se temeau de revenirea mea în partid. Geoană era unul dintre ei. Nu cunoștea viața de partid, nu avea experiență de niciun fel. Era un om manipulabil”, a declarat Ion Iliescu, în cadrul unui documentar realizat pentru sursa citată.

CTP, „păcălit” de Geoană: „Am crezut că poate fi o soluție”

În opinia lui CTP, „Prostănacul” e „porecla perfectă” pentru Mircea Geoană.

„În campania electorală pentru Primăria Capitalei, din 2004, în care concura cu Traian Băsescu, i-am dat niște sfaturi lui Mircea Geoană, cu titlu gratuit, nu în calitate de consilier, asta n-am fost pentru niciun politician. Am crezut că Geoană, bun vorbitor de engleză, cu o cultură politică de tip occidental, capabil să gândească și liberal în economico-social, deși era de la PSD, poate fi o soluție.Așa că mi-am scos din minte toate hibele de caracter pe care i le știam, inclusiv perfect găsita poreclă ‘Prostănacul’, pe care i-a lipit-o Ion Iliescu. I-am spus ce socoteam că are de făcut și comunicat într-o situație, două, nouă. Mă asigura bucuros, de fiecare dată, că am mare dreptate și că o să procedeze în consecință. Pe urmă se ducea la Vântu, la Sârbu, la mama-soacră, precum și la alte ‘oracole’ ale d-sale, și făcea ce-i spuneau ei, uitând complet ce îi explicasem cât putusem de logic și argumentat. După episodul ‘La jacuzzi cu Vântu’, exploatat pe loc de Băsescu, am întrerupt orice legătură”, a notat CTP, pentru Republica.

Telefon-surpriză primit de CTP: „M-a sunat anul trecut, să mă felicite”

CTP lasă de înțeles faptul că Mircea Geoană are un caracter cameleonic.

„M-a sunat din nou anul trecut, să mă felicite de ziua mea. După 13 ani, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat!… Am dedus imediat că are de gând să candideze la președinție, pentru că făcea exact ce făcuse și cu ani în urmă: își pregătea terenul, încercând să-mi câștige bunăvoința. Ca pe orice politician de Românica, asta l-a interesat întotdeauna, nu vreo părere de-a subsemnatului”, a mai dezvăluit CTP.

Mircea Geoană lansează de aproximativ doi ani mesaje de prezidențiabil. Până de curând, întrebat dacă va candida la prezidențiale, Geoană a refuzat să răspundă. După ce a încheiat mandatul la NATO, a făcut în cele din urmă anunțul oficial.

Citeste mai mult aici

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: