Cine sunt aleșii care nu s-au făcut auziți în Parlament

PARLAMENT - ASUMAREA RASPUNDERII - MASURI FISCALE
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Lista celor care au evitat să vorbească în plen și să-i reprezinte pe cetățenii cu al căror vot au obținut un mandat de parlamentar rămâne una destul de mare și în 2023. Opt parlamentari au evitat până acum să ia cuvântul în plenul Parlamentului. Potrivit liderilor de grup, păstrarea lor pe listele de anul viitor va depinde însă de mai multe criterii.

La finalul celui de-al treilea an de mandat, fiecare grup al partidelor parlamentare are cel puțin câte un deputat care a luat cuvântul în plen doar la depunerea jurământului.

În cazul partidelor de guvernare, PSD și PNL, este vorba de câte doi aleși. De la social-democrați au refuzat până acum să mai vorbească Nicu Niță (latifundiar din județul Brăila) și Eliza Peța-Ștefănescu (aleasă în circumscripția Dolj, care și în legislatura trecută a vorbit de șapte ori). Dintre liberali au rămas Costel Barbu (Teleorman) și Daniel Constantin (Argeș).

Din Opoziție, USR este reprezentat la acest capitol de Andrei Drancă (Botoșani), iar AUR – de Călin Balabașciuc (Călărași). De la UDMR, cel mai tǎcut parlamentar este Nagy Szabolcs (Satu Mare), iar de la minorități a luat cuvântul o singură dată în plen Ognean Cristici, deputat din partea Uniunii Sârbilor din România.

Nouă deputați de la PSD au reușit să ia cuvântul de două ori, adică o dată în plus față de jurământ. Este vorba despre Cornel Folescu (Mehedinți), Grațiela Gavrilescu (deputat de Prahova, membră PPUSL și fost ministru al Guvernului Dăncilă), Ion Grecu (Olt), Marius Iancu (Olt), Remus Munteanu (Neamț), Nicolae Pavelescu (Argeș), Vlad Popescu Piedone (Suceava, membru PPUSL), Daniel Tudorache (București) și Marian Țachianu (Dâmbovița). Tot aici se clasează și fosta deputată PSD Carmen Mihălcescu, care a părăsit însă Parlamentul în urmă cu doar câteva săptămâni, după ce a fost numită consul la Salonic.

De la PNL sunt patru deputați care au vorbit doar de două ori în plen: Alexandru Popa (Brăila), Jaro Marșalic (Caraș-Severin), Răzvan Prișcă (Prahova), Cosmin Șandru (Timiș).

În aceeași situație mai sunt deputatul USR Teodor Lazăr (Bacău) și deputatul UDMR Kelemen Attila (Caraș Severin). Și de la neafiliați mai este deputatul George Ionescu (Prahova), care a părăsit PNL și a intrat în partidul fondat de Ludovic Orban, Forța Dreptei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: