Skip to content
Politică

Cine sunt cei 5 lideri CURTAȚI de Dragnea pentru șefia PSD București! DOI l-au refuzat EXCLUSIV SURSE

Octav Ganea/ INQUAM PHOTOS

Cine sunt cei 5 lideri CURTAȚI de Dragnea pentru șefia PSD București! DOI l-au refuzat EXCLUSIV SURSE

PSnews.ro vă dezvăluie, în exclusivitate, cine sunt cei cinci social-democrați cărora dublul condamnat Liviu Dragnea le-a făgăduit președinția PSD București, dacă vor participa la executarea Gabrielei Firea, încă șefă interimară a organizației.

Potrivit surselor noastre, de-a lungul ultimelor două săptămâni, Dragnea i-a contactat pe primarul Sectorului 5, Daniel Florea, pe șeful Comisiei juridice a Senatului, Șerban Nicolae, pe senatoarea Ecaterina Andronescu, pe edilul Sectorului 3, Robert Negoiță și pe… traseistul Codrin Ștefănescu, promițându-le că îi va unge la șefia PSD București, dacă îi sar la beregată Gabrielei Firea.

 Andronescu nu s-a lăsat momită

 Ecaterina Andronescu – o apropiată a primarului Capitalei și, totodată, o mai veche contestatară a lui Liviu Dragnea – a refuzat în mod categoric oferta, fiind conștientă că șeful PSD o momește la trădare fără a avea de gând să își respecte promisiunea, așa cum, de altfel, teleormăneanul a făcut în repetate rânduri, cu mulți alții, de-a lungul ultimilor ani. Andronescu e convinsă că Dragnea va cădea de la ”butoanele” PSD, acum sau într-un viitor apropiat, și nu e deloc dispusă să își schimbe tabăra.

Refuzul lui Negoiță

Un refuz a venit și din partea primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, fost șef al PSD București (înlăturat și înlocuit cu Gabriela Firea, la ordinul lui Dragnea, în 2016). Chiar dacă își dorește o revenire în funcție, Negoiță este un mai vechi contestatar al lui Dragnea, a fost marginalizat în permanență pe linie de partid și este rudă cu Firea, care i-a botezat copilul. La fel ca Andronescu, primarul nu poate avea încredere într-o astfel de promisiune și e convins că Dragnea nu va mai rezista mult la șefia PSD, Negoiță neavând nici cel mai mic interes de a pactiza cu tabăra anti-Firea (cu atât mai mult cu cât aceasta beneficiază de sprijinul baronilor Niculae Bădălău, Paul Stănescu, Mihai Tudose, Adrian Țuțuianu și Marian Oprișan).

”Soldații” lui Dragnea. Ștefănescu joacă la două capete

În schimb, Șerban Nicolae, Daniel Florea și Codrin Ștefănescu s-au declarat flatați de oferta infractorului dublului condamnat Liviu Dragnea. Nicolae e avid de funcții – și a susținut în mod virulent majoritatea deciziilor controversate ale șefului PSD, fiind un vârf de lance al ofensivei anti-Justiție –, Florea (fost PDL-ist, aproape anonim în partid) se află în plină gâlceavă cu Gabriela Firea, încă din iarnă (din pricina scandalului ”Romniceanu”), iar prolificul traseist politic Codrin Ștefănescu (fost PRM și PC) este disperat de faptul că, odată cu o eventuală debarcare a lui Dragnea, va fi scos din orice jocuri pe line de partid. De altfel, simțind că de data asta e ”groasă”, Ștefănescu joacă la două capete, băgându-se tot mai intens în seamă cu Bădălău, Tudose și Stănescu. Nu este deloc exclus ca Liviu Dragnea să facă oferte similare și altor PSD-iști, având în vedere că așa înțelege el să-și rezolve problemele intestine, deși numai rareori (ultimii doi ani o dovedesc cu vârf și îndesat) își respectă (fie și doar parțial) promisiunile. Și asta nu mai este un mister în PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *