Skip to content
Politică

Cine sunt cei doi candidați la șefia DIICOT

agerpres.ro

Luni a fost ultima zi pentru înscrierea la concursul de selecție organizat de către Ministerul Justiției pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

În cursa petru șefia DIICOT s-au înscris două persoane: procurorul Daniel Horodniceanu, care este în prezent procuror-șef al instituției, dar căruia îi expiră mandatul pe data de 19 mai, precum și Felix Bănilă, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Bacău, informează Mediafax.

CITIȚI ȘI VREI SĂ DEVII PROCUROR-ȘEF AL DIICOT?AZI E ULTIMA ZI DE ÎNSCRIERE

Felix Bănilă susține că a depus un proiect și  așteaptă să vadă rezultatul, fiind însă conștient că este încă devreme să vorbească despre schimbările pe care le-ar putea face la DIICOT având în vedere lipsa sa de experiență în această instituție.

„Ideea de a candida la acest post mi-a dat-o un coleg de-al dumneavoastră, din presă, dar oricum voiam să merg spre Bucureşti cu serviciul. Mâine (marţi – n.r.) se vor afişa candidaturile. Nu ştiu cine va mai candida pentru acest post. Aşa că, deocamdată, consider că e prematur să vorbesc despre ce voi face dacă voi ajunge pe funcţia aceasta. După cum vă spuneam, am un proiect, dar proiectul este teoretic. Trebuie să văd mai întâi ce este acolo şi după aceea te gândeşti la ce poţi schimba. Când te loveşti de o structură în care nu ai activat până acum, e dificil să spui dinainte ce vei face”, a spus Bănilă.

Felix Bănilă a candidat și pentru un post în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, mai adaugă sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *