Skip to content
Politică

Cine sunt cei mai bogați 10 oameni ai lumii datorită criptomonedelor

venturebeat.com

Citiți în cele ce urmează cine sunt cei mai bogați 10 oameni ai lumii datorită criptomonedelor.

Valoarea criptomonedelor a atins, intr-un interval de timp scurt, culmi la care nici fondatorii lor probabil ca nu au visat. Cei care le-au vazut potentialul, dar si cei care au fost pur si simplu atrasi de noutate, adica destul de multi oameni, au devenit peste noapte milionari si miliardari.

Cine a facut cel mai mult si cat? In premiera, Forbes a publicat in aceasta saptamana topul celor mai bogati oameni din domeniul monedelor virtuale. Topul include jucatori diversi din econsistem, de la creatorii monedelor si fondatorii companiilor care se ocupa cu minarea la dezvoltatorii platformelor de tranzactionare si investitori, scrie Ziare.com.

Cifrele se bazeaza pe estimarile privind numarul de criptomonede detinute (conversia in dolari fiind facuta la valoarea acestora din 19 ianuarie 2018), profiturie obtinute din tranzactionari si participatiile la companiile din domeniu.

10. Michael Novogratz, in varsta de 53 de ani, un veteran de pe Wall Street, este CEO-ul bancii de active digitale Galaxy Digital si fost manager de fonduri speculative, listat in topul Forbes al miliardarilor inainte de criza din 2007. Averea sa neta obtinuta de pe urma criptomonedelor este cuprinsa intre 700 de milioane de dolari si 1 miliard de dolari.

 9. Brock Pierce, 37 de ani, fost copil-actor, a finantat numeroase companii din domeniul monedelor virtuale, inclusiv Mastercoin, Blockchain Capital, Coinbase, Ethereum, Tether, Bitfury si Block.one. Pierce, care locuieste in prezent in Puerto Rico, a dobandit astfel o avere cuprinsa intre 700 de milioane de dolari si 1 miliard de dolari.

8. Anthony Di Iorio, 43 de ani, este unul dintre fondatorii platformei Ethereum, care valoreaza acum peste 100 de miliarde de dolari. A creat si portofelul pentru criptovalute Jaxx. De asemenea, a investit in cripto-active ca Qtum, Vechain si Zcash. Forbes estimeaza ca detine din criptomonede intre 750 de milioane de dolari si 1 miliard de dolari.

AICI găsiți mai multe nume, inclusiv de milionari care au pariat pe bitcoin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *