Skip to content
Politică

Cine sunt cei şase candidaţi propuşi de USB-ul lui Nicuşor Dan pentru Bucureşti

Redacţia PSnews.ro vă prezintă mai jos cine sunt cei şase candidaţi propuşi pentru Bucureşti de către Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB), partidul lui Nicuşor Dan.

Nicușor Dan organizează joi, 14 aprilie 2016, de la ora 10, lansarea oficială a candidaților USB la funcția de primar de sector. Evenimentul va avea loc în Parcul Colțea (lângă Ministerul Agriculturii, vis-a-vis de Parcul TNB), începând cu ora 10, potrivit unui comunicat trimis, luni, PSnews.ro.

Pentru Sectorul 1, USB o propune pe Clotilde Armand, o franţuzoaică al cărei soţ, Sergiu Moroianu, este coleg cu Nicuşor Dan la la Institutul de Matematică al Academiei Române

„Sunt Clotilde Armand, manager, inginer cu studii la Massachussetts Institute of Technology si Ecole Centrale din Paris. Sunt născută în Franţa, familia mea locuieşte la Vichy în regiunea istorică Bourbonnais. La Vichy, staţiune balneară burgheză, au fost trei generaţii de doctori Armand-Giraudoux. Bunica mea paternă era verişoară primară a scriitorului Jean Giraudoux, iar bunica maternă era fiica contelui de Champs de Saint-Leger. Dar sunt și românca prin “adopţie”, căsatorită cu matematicianul Sergiu Moroianu, cercetător la Academia Română.

Am ales să trăiesc în România deoarece soţul meu este român. Ne-am cunoscut pe când aveam 22 de ani, în timpul studiilor în SUA la MIT. Acolo studenţii europeni se strângeau în Clubul European, chiar dacă exista o demarcaţie naturală pe linia est-vest pe care la început nu o înţelegeam. La MIT sunt mulţi asiatici, americani, indieni, fiecare cu specificul lor. În faţa altor culturi complet diferite, noi europenii ne simţeam mult mai solidari între noi decât aici în Europa, unde contează foarte mult chiar şi din ce regiune eşti.În 1999 ne-am stabilit prima dată în România, am mai plecat apoi câţiva ani în Germania şi Franţa, dar am simţit mereu că locul meu este aici. Până la urmă, eu şi familia mea am hotărât să ne stabilim definitiv la Bucureşti, mai ales că trei dintre copiii noştri s-au născut în România. . De când am făcut această alegere am cerut cetăţenia română, pe care am obţinut-o în 2015. Astăzi nu-mi imaginez viaţa mea în altă parte decât în România. De fapt, sunt apropiată sufleteşte de români. De ce? Am să revin asupra acestui lucru.

Îl cunosc pe Nicuşor Dan de 20 de ani. Cumnatul meu Andrei Moroianu a fost împreună cu Nicuşor la Olimpiadele Internaţionale de Matematică din 1987 si 1988, au studiat apoi împreună la Ecole Normale Superieure din Paris, cea mai prestigioasă universitate din Franţa. Nicuşor Dan este colegul soţului meu la Institutul de Matematică al Academiei Române, au fondat împreună în 2001 Şcoala Normală Superioară din Bucureşti şi Asociaţia Tinerii pentru Acţiune Civică în 1999. Eu însămi l-am susţinut mereu pe Nicuşor dar niciodată nu m-am gândit să intru în politică, nu era lumea mea, aşa gândesc profesioniştii din business.

Acum Nicuşor Dan a trecut la un alt nivel, şi are nevoie de o implicare substanţială a profesioniştilor pentru transformarea în bine a Primăriei Bucureşti. Eu sunt manager şi mă indignează proasta administrare care iţi sare în ochi când ai de-a face cu autorităţile publice. Am condus organizaţii de 2000 de oameni pe care le-am eficientizat, am gestionat bugete de 1 miliard de euro, astăzi sunt director general al unui grup de firme de servicii de inginerie/proiectare cu 200 de ingineri. Firma mergea prost când am preluat-o in 2013, astăzi ne-am redresat. Sunt însă gata să renunţ la job-ul meu de director general, la salariul consistent pe care îl am în acest moment, pentru a lua parte la proiectul de administrare profesionistă şi cinstită a Bucureştiului în echipa Uniunii Salvaţi Bucureştiul.

Candidez din partea partidului Uniunea Salvaţi Bucureştiul al lui Nicuşor Dan la Primăria Sectorului 1, unde locuiesc, lucrez, unde copiii mei se duc la şcoală. Sunt convinsă că echipa USB poate face o treabă infinit mai bună la Primăria Sectorului 1 decât politicieni fără consistenţă şi personalitate, care nu au exersat altă meserie în afara de politicieni de profesie. În plus, chiar şi această meserie de politicieni au învăţat-o de la politicienii din partidele lor, şi nu sunt profesionişti nici măcar pe partea de politică, pentru că nu au avut de unde să înveţe. Pe mine ca franţuzoaică mă scandalizează că românii sunt nevoiţi să aleagă între astfel de personaje. Doresc ca și alţi oameni cinstiţi şi competenţi să se implice, astfel incât cetăţenii să aibă cu adevarat de unde alege.

Partidul USB propune o listă de consilieri locali care fiecare au ceva de spus în administrarea oraşului și nu se vor lasă corupţi, de exemplu Roxana Wring, preşedinta ProDoMo, sau Dan Milea si Oliver Paiuși de la Asociaţia „Salvaţi Cartierele Dămăroaia şi Bucureştii Noi”. Noi suntem oameni care nu am mai fost în politică, ne pasă de soarta oraşului şi vrem o administraţie cinstită”, scrie Clotilde Armand pe site-ul propriu.

Candidatul USB pentru Primăria Sectorului 2 este psihologul Antoaneta Bugner, preşedintele Fundaţiei Donatorilor Benevoli de Sânge (FDBS), pe care a înfiinţat-o în anul 2000.

“Mi-aș dori un oraș curat, fără cladiri cu risc seismic, fără sute de gărdulețe de metal, un oraș în care serviciile și transportul în comun chiar să funcționeze, iar primăriile să lucreze pentru cetățeni”, susţine Bugner pe site-ul USB.

Absolventă a Facultăţii de Filosofie şi al unui examen de cercetător în psihologie, Antoaneta Bugner a publicat şi susţinut 60 de lucrări știintifice. De asemenea, candidatul USB şi-a menţionat, în prezentare, activităţi de cercetare științifică în psihologia bolilor de sânge, de consiliere în HIV-SIDA, precum şi de organizare a unor seminarii naționale și internaționale pentru promovarea donării de sânge.

Altă femeie care candidează din partea USB este Roxana Wring, propusă pentru Primăria Sectorului 3. Absolventă a Facultăţii de Limbi Germanice din Universitatea București, Wring şi-a trecut în CV un MBA în Afaceri Internaţionale (la Cass Business School din Londra) şi un titlu de Master of Science în Economie Politică Europeană (la London School of Economics).

Din 2009 până în prezent, Roxana Wring este preşedintele Asociaţiei Pro.Do.Mo, un ONG care, la fel ca Asociaţia „Salvaţi Bucureştiul” (predecesoarea USB), s-a remarcat, de-a lungul timpului, prin diverse proiecte pentru Bucureşti şi lupta împotriva unor propuneri ale administraţiei locale din Capitală. Anterior (între 1988 şi 2007), Wring lucrase ca:

 • Partener/Asociat – Ediciones Selina, Valencia, Spania
 • Director International Sales – Wild Apple Graphics Inc, Vermont, SUA
 • Director Marketing – Modernart Editions Inc, New York, SUA
 • Export Manager – Felix Rosenstiel’s Ltd, Londra, UK.

„În 2015 am obținut înscrierea Bucureștiului pe lista WATCH 2016 a World Monuments Fund a celor 50 cele mai periclitate situri istorice din lume.

În 2014 am iniţiat o scrisoare de condamnare din partea ICOMOS International a autorităţilor române pentru starea dezastruoasă a patrimoniului bucureștean.

În 2009 am înfiinţat Asociaţia Pro.Do.Mo sperând ca, alături de colegii din societatea civilă, vom convinge Primăria Municipiului București, orașul meu natal, să acţioneze în interesul cetățenilor, nu în cel al partidelor politice. După ani de acțiuni civice, mi-am dat seama că PMB nu poate fi reformată decât din interior și pentru asta va trebui să participăm la decizia politica. Ca membră a USB doresc să contribui nemijlocit la transformarea Bucureștiului dintr-un oraș administrat în interesul grupurilor de interese politico-economice într-unul în care cetățenii se află în centrul deciziei administrative. Intenţionez, prin urmare, să candidez la Consiliul General al Municipiului București și să promovez un model de consilier municipal, responsabil și reprezentativ pentru comunitate, cu totul diferit de modelul partidelor tradiţionale, care domină CGMB la ora actuală”, mai scrie Roxana Wring.

În Sectorul 4, Nicuşor Dan vrea ca primar să fie Dumitru Dobrev. Redăm mai jos prezentarea acestuia de pe site-ul USB:

 

 • „De ce ma implic

  Sunt avocat din anul 1999. În tot acest timp, am reprezentat adesea în instanță asociații de mediu, de protejarea patrimoniului ori asociații de proprietari din Capitală care luptă pentru un oraș decent.Roșia Montană, Parcul Tineretului și clădirile de patrimoniu din București sunt doar câteva dintre cauzele cărora m-am dedicat, alături de Nicușor Dan.

  Însă lupta cetățenilor cu sistemul se duce cu arme inegale.

  Din acest motiv am decis să candidez: pentru a schimba sistemul din interior.


   

Activitati relevante

– În mandatul 2013-2015 am fost ales șef al comisiei juridice a Consiliului de Conducere Camerei Naționale a Consilierilor de Proprietate Industrială.

– Reprezint ca avocat grupul de cetățeni care apără parcul “Lumea Copiilor” și am obținut stoparea defrișării și suspendarea lucrărilor la construcția din parc

– Am reprezentat grupul de ONG-uri reunit în Campania Salvați Roșia Montană, obținând în 2007 anularea Certificatului de descărcare arheologică pentru Masivul Cârnic acordat de Ministerul Culturii în 2004

– Am reprezentat ca avocat mai multe asociații civice din București (spre exemplu, Asociația Salvați Cartierul Militari şi Asociația Salvați Cartierele Dămăroaia şi Bucureşti Noi) în lupta pentru păstrarea unui București civilizat


 • Experienta

  2012 – prezent: asociat în SCA Dobrinescu Dobrev
  2006 – prezent: cercetător științific, Institutul de Cercetări Juridice „Andrei Rădulescu” al Academiei Române
  2006 – prezent: consilier în proprietate industrială
  1999 – prezent: avocat


   

 • Studii

2015: Doctor în drept, Academia Română
2000: Masterat, Institutul Franco – Român de Drept al Afacerilor “Nicolae Titulescu – Henri Capitant” organizat în cotutelă de Universitatea Bucureşti – Universitatea Paris I Pantheon – Sorbonne
1998: Facultatea de Drept, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași

1993: Facultatea de Horticultură, Universitatea Agronomică „Ion Ionescu de la Brad” Iași”.

În Sectorul 5, candidatul este Florin Grigorescu, care se prezintă astfel:

 

 • „De ce ma implic

  Am fost activ ca cetățean în amendarea unor decizii păguboase ale administrației locale și centrale. Am încercat să escaladez zidul creat între cetățeni și aleșii locali sau parlamentari pentru a le influența activitatea, astfel încât să construim un mediu de viață modern și echitabil pentru noi toți. Acum vreau să atrag mai multă forță din partea comunității pentru ca împreună să devenim mai stăpâni pe direcția în care se îndreaptă orașul nostru.Sunt sub impresia multor exemple de creativitate, viziune pe termen lung, soliditate în implementarea proiectelor administrațiilor marilor orașe din alte țări pe care, din fericire, le vizitez destul de des. Mi se pare că suntem blocați în subdezvoltare de inerția și reavoința omniprezentă în administrația locală bucureșteană. Vreau să contribui la deblocarea potențialului constructiv al oamenilor din primării și alte direcții administrative în folosul comunității, al oamenilor de azi și de maine.

 • Experienta

  Am lucrat în industrie aproape 20 de ani, din care 17 ani pe poziții de management. Ingineria proceselor industriale, managementul proiectelor și managementul departamentului de inginerie sunt domeniile în care am acumulat experiență.Am trecut prin trei industrii destul de diferite, din care am învățat enorm și unde am reusit să concretizez proiecte de înaltă tehnicitate: acționări electrice pentru mijloace de transport în comun, procese industriale de fabricație a produselor alimentare și, de asemenea, industria de componente auto.

  Am lucrat marea majoritate a timpului în companii multinaționale, având diferite culturi organizaționale: franțuzești, japoneze, suedeze.

 • Studii

  Inginerie electrică, Universitatea Politehnică București
  Master de inginerie Electrică, Universté Paul Sabatier, Toulouse
  Master de management, Collège des Ingénieurs, Paris”.

 

Nu în ultimul rând, candidatul USB pentru Primăria Sectorului 6 este Mihai Daneş. În cele ce urmează, vă prezentăm scurtul CV al acestuia de pe site-ul partidului:

 • „De ce ma implic

  Am început să fiu preocupat de urbanism ca urmare a abuzului la care a fost supusă familia mea de Primăria Municipiului București.

 • Activitati relevante

  2015: Membru al Consiliului Științific al ANSVSA* București
  2012: Membru titular, Academia de Știinţe Agricole şi Silvice, Bucureşti
  1994-2002: Membru al Consiliului Știintific al SN Institutul Pasteur București
  1994-2001: Membru Research Group FAO –ONU, European Commision for the Control of Foot and Mouth Disease
  1997-2000: Membru al Consiliului de Administraţie din Institutul Pasteur Bucureşti
  1987: Laureat al Premiului “Traian Săvulescu” al Academiei Române pe anul 1987

 • Experienta

  2012-prezent: activitate didactică la Facultatea de Medicină Veterinară, Spiru Haret Bucuresti
  1997-prezent: activitate didactică, Facultatea de Biotehnologie – Universitatea de Știinte Agricole si de Medicină Veterinară București
  2003-2013: Director Departament Relații Internationale, Grup A&S International
  1992-2001: Director laborator diagnostic Boli Director Departament producție „Institul Pasteur” București
  1984-2003: Productie de vaccinuri și medicamente veterinare

 • Studii

  1995: Doctorat în Medicină Veterinară
  1982: Facultatea de Medicină Veterinară București”

 

 

2 comentarii la “Cine sunt cei şase candidaţi propuşi de USB-ul lui Nicuşor Dan pentru Bucureşti

 1. E posibil ca Clotilde Armand sa fie cel mai bine intentionat om din toata lista. Am ajuns sa detectez securistii si interlopii, chiar si cand se ascund in spatele unei biografii corporatiste sau academice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *