Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cine sunt ”deștepții din guvernul anterior” care au ținut agricultura pe loc. Gîdei (PSD): Ministrul USR n-a considerat că e un domeniu important

Fostul ministru Cristian Ghinea a fost acuzat de PSD că nu a inclus irigațiile în PNRR (Inquam Photos / Ilona Andrei)

Invitat în studioul Puterea Știrilor, deputatul PSD Laurențiu Gîdei a acuzat fosta guvernare PNL-USRPLUS, în special pe fostul ministru USR Cristian Ghinea, de dezinteres în ceea ce privește segmentul agricol din România. „Cei deștepți din guvernul anterior, care au negociat PNRR, au considerat că agricultura nu ar fi un domeniu viabil”, a atras atenția Gîdei. Social-democratul a susținut că agricultura este un domeniu esențial pentru România și pentru economia României, iar românii ar trebui să cumpere, în primul rând, produse românești. „Chiar dacă ambalajul celor din străinătate este mai frumos, chiar dacă suntem în UE, trebuie să cumpărăm, în primul rând, produse agroalimentare făcute în România”, a precizat deputatul PSD.

„Se încearcă stimularea segmentului agriculturii pentru că noi avem, din păcate, ghinionul ca cei deștepți din guvernul anterior care au negociat PNRR să nu considere că agricultura ar fi un domeniu viabil. Ministrul USR nu a considerat că agricultura este un domeniu atât de important. Agricultura este un domeniu esențial pentru România și pentru economia României. Bineînțeles că la acest moment avem un ministru care înțelege și știe ce înseamnă agricultura românească, precum și problemele cu care se confruntă agricultorii de orice fel, fie că vorbim de crescători de animale, legumicultori. Bineînțeles că sunt pachete de sprijin pentru a reuși să producem cât mai mult la intern”, a declarat Laurentiu Viorel Gîdei, la Puterea Știrilor.

„Noi nu suntem încă 100% convinși să cumpărăm produse fabricate în România. Nouă ne lipsește chestia aceasta de naționalism. Dacă am dori, într-adevăr, să ajutăm România, am cumpăra produse făcute la noi când mergem la cumpărături. Chiar dacă ambalajul celor din străinătate este mai frumos, chiar dacă suntem în UE, trebuie să cumpărăm, în primul rând, produse agroalimentare făcute în România.

Chiar dacă tomatele noastre – care ies acum din solare – nu sunt atât de frumoase ca alea care vin din import și sunt date cu toate chimicalele sau sunt mai scumpe, ar trebui, totuși, să cumpărăm produsele noastre, făcute la noi. Ori cumperi un produs de calitate și te gândești că lași banii în țara ta, ori cumperi un produs de proastă calitate și arunci banii peste graniță. Te gândești ce vrei să faci în situația asta. Toate țările din UE încearcă să își valorifice intern produsele agroalimentare, să producă și să mănânce acolo și doar noi ne gândim că produsele noastre nu sunt bune. Noi trebuie să ne obișnuim să cumpărăm din România, să ajutăm producătorul român prin orice mod”, a continuat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *