Cine sunt diplomații din Ambasada Rusiei care primeau date de importanță strategică de la trădătorul Alexandru Pișcan

Sursă foto: Facebook/ Alexandru Piscan

Detalii și informații explozive apar în motivarea arestării preventive a lui Alexandru Pișcan, bărbatul acuzat pentru trădare, care se voia și candidat la Primăria Ploiești. Din informațiile existente în motivarea consultată de jurnaliștii Gândul, apar numele diplomaților din Ambasada Rusă care primeau date militare si imagini de la trădătorul Alexandru Pișcan.

Vorbim, mai axact, despre umele lui Belera Nikolai, secretar III în cadrul Ambasadei Federației Ruse în România  și a lui Voronkov Vasily – viceconsul în cadrul Secției Consulare a Federației Ruse în România apar în motivare, aducând  atingere atât intereselor naționale de securitate, cât și ale unor parteneri NATO.

SRI a dat de urma spionului Rusiei și a anunțat MAE

SRI avea informații că Alexandru Piscan aduna date și filma obiective și echipamente militare, inclusive NATO, de la granița României cu Ucraina, din apropiere de Tulcea, și a anunțat anchetatorii DIICOT, care l-au prins și reținut joi, pentru trădare prin transmitere de secrete, acesta fiind ulterior arestat preventiv.

  • Serviciul Român de Informații (SRI) a anunțat Ministerul Afacerilor Externe la ce diplomat al Ambasadei Rusiei la București ajungeau datele și imaginile de la Alexandru Piscan.
  • La propunerea SRI, Ministerul Afacerilor Externe l-a declarat pe diplomatul Ambasadei Rusiei persona non grata.

Cu toate acestea, numele celor doi diplomați nu au fost retrase de pe lista diplomaților Ambasadei Ruse, urmare acuzațiilor apărute.

Informațiile și imaginile cu caracter militar, transmise de Alexandru Pișcan prin aplicația Telegram

Tânărul care a fost arestat, joi, după ce a fost reținut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru trădare prin transmitere de secrete rușilor, informație dezvăluită inițial din surse Gândul, în exclusivitate, își anunțase în martie intenția de a candida pentru fotoliul de primar al Ploieștiului, la alegerile locale din 2024.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: