Skip to content
Politică

FOTO – Cine sunt penalii care i-au făcut campanie lui Iohannis

Klaus Iohannis, candidat la cea mai înaltă funcție în stat din partea a două mari partide, PNL și PDL, a militat toată campania electorală pentru independența justiției, combaterea corupției și chiar pentru ridicarea imunității președintelui sau al parlamentarilor, deși pe toată perioada campaniei Iohannis a fost susținut de mai mulți penali.

Printre aceștia se numără deputatul Alin Popoviciu (vicepreședinte PDL), Mircea Moloț (vicepreședinte PNL), Florin Țurcanu (vicepreședinte PNL), Aristotel Căncescu (vicepreședinte PNL), Constantin Ostaficiuc (președinte PDL Timiș), dar și șeful de campanie a lui Iohannis, Vasile Blaga (președinte PDL), iar ultimul, dar nu cel din urmă, este liderul PNL Prahova, Mircea Roșca.

Aceștia sunt doar câțiva dintre liderii ACL care au făcut campanie pentru Iohannis și s-au afișat lângă el la mitinguri. Ei sunt cei care au aplaudat atunci când Iohannis striga pe scena despre ”baronii de care România trebuie să scape”, ”independența justiției” sau ”combaterea corupției”.

Iată câteva declarații făcute de Klaus Iohannis:

  • ”Ne uităm în jur şi ce vedem? Numai corupţie, minciună, numai sărăcie” , a spus Iohannis la Brăila.
  • „Corupția există evident și evident avem o combatere a corupției. (…) Nu poate nimeni să spună că nu combatem corupția, avem și rezultate. Avem rezultate chiar foarte interesante, dacă ne gândim doar la politicienii dovediți și condamnați. Asta mă face să fiu optimist și să spun că, da, avem corupție, dar avem combaterea corupției și lucrurile merg spre bine”, a declarat Iohannis.
  • „Eu cred că este nevoie de un președinte care garantează statul de drept, este nevoie de un președinte care garantează independența justiției și eu vreau să fiu un astfel de președinte. S-au făcut progrese semnificative și în zona consolidării statului de drept și în zona garantării independenței justiției, dar nici într-un domeniu, nici în celălalt, nu am ajuns la capătul drumului (…). Este un parcurs încurajator, care însă trebuie continuat. Și într-un domeniu și în celălalt președintele este important, atitudinea președintelui este importantă și eu mă voi implica în aceste două domenii”, a spus liderul liberal.

În timp ce Iohannis făcea aceste declarații, o parte din oamenii care se ocupau de campanie făceau vizite la DNA, judecătorii îi condamnau definitiv sau numele lor apărea în dosare mari de corupție.

PSnews.ro vă prezintă mai multe fotografii din campania electorală în care Iohannis se afișează cu colegii de partid care au probleme cu legea.

Ultimul intrat în ”lista penalilor lui Iohannis” este deputatul PNL, Mircea Roșca. Acesta a făcut campanie la greu pentru Iohannis. Deși a colindat județul în lung și-n lat, Roșca nu a reușit să obțină un scor mulțumitor pentru PNL. Acum a intrat și el în rândul celor vizați de DNA, fiind acuzat de luare de mită.

iohannis_rosca

Baronul de PNL de Botoșani, Florin Țurcanu, condamnat definitiv la șase luni de închisoare cu suspendare pentru fals și uz de fals, a fost unul dintre vicepreședinții liberali care l-au susținut pe Iohannis foarte mult în campanie. Deși Țurcanu nu a reușit în primul tur să scoată un scor prea bun pentru liderul PNL, baronul liberal de Botoșani s-a afișat alături de candidatul ACL pe toată perioada campaniei electorale.

turcanu klaus

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au făcut în urmă cu câteva zile o vizită președintelui CJ Hunedoara, Mircea Moloț. Deși, în urma perchezițiilor, nimeni nu a fost pus încă sub acuzare sau nu a fost reținut, procurorii au suspiciuni de savarsire, in perioada 2011-2014, a unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie. Cu toate acestea, Moloț este un mare susținător a lui Iohannis.

molot-iohanis-blaga

Tot în plină campanie electorală, procurorii DNA au pus sechestrul asigurator pe averile a trei lideri PDL Timiș: Constantin Ostaficiuc, Alin Popoviciu si Cornel Samartinean. Cei trei sunt suspecți în dosarul ”Aeroportul”. Atât Ostaficiuc, cât și Popoviciu au fost alături de Iohannis în această campanie.

klaus constantin ostaficiuc

alin popovici klaus

Nici șeful de campanie, Vasile Blaga, nu a scăpat de dosarele de corupție. Deși nu a fost chemat de anchetatori la audieri, în mass media au apărut mai multe documente din care reiese că Vasile Blaga ar fi impicat în mega-dosarul de corupție EADS.

iohannis-blaga

1 comentariu la “FOTO – Cine sunt penalii care i-au făcut campanie lui Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *