Skip to content
Politică

Cine sunt primarii din București care l-au PĂRĂSIT pe Dragnea! CULISE de pe frontul PSD EXCLUSIV SURSE

PRO TV

În preludiul CEx-ului de vineri (care se anunță de-a dreptul atomic), șeful PSD-ist Liviu Dragnea se poate baza 100% numai pe votul unui singur primar bucureștean, în timp ce alți trei sunt raliați grupării Stănescu-Țuțuianu-Firea, un altul își anunță neutralitatea, iar unul încă joacă la două capete, deși i-a promis teleormăneanului sprijinul său, în urma unor repetate insistențe.

Potrivit surselor PSnews.ro, primarul Sectorului 5 – fostul PDL-ist Daniel Florea – este unicul edil bucureștean care se poziționează trup și suflet lângă Liviu Dragnea, pe fundalul mai vechiului său conflict cu Gabriela Firea, pe care a acuzat-o în termeni duri, în CEx-ul de la Neptun, că îi blochează în mod premeditat proiectele. Probabil că situația aceasta nu se va schimba într-un viitor apropiat, având în vedere tăvălugul care cutremură partidul celor trei trandafiri.

Despre ”fidelitate” în PSD

Totuși, să nu uităm că dincolo de această răfuială personală, Daniel Florea îi jurase credință până la capăt și lui Valeriu Zgonea, căruia i-a datorat ascensiunea sa PSD-istă, dar pe care l-a trădat într-un final epic, când a simțit că sorții îi sunt potrivnici. La fel a acționat și cu Firea, deși, o lungă perioadă, cei doi au pozat în foarte buni prieteni, iar Florea a făcut totul pentru a căpăta susținerea și aprobarea unor proiecte sectoriale, imposibile fără avizul primarului Capitalei… până în momentul scandalului ”Romniceanu”.

Insistențe și nemulțumiri

Aceleași surse susțin că primarul care încă joacă la două capete este Gabriel Mutu (tot fost PDL-ist), de la Sectorul 6, care – deși nu intenționează să se înroleze fățiș într-un astfel de război în cadrul căruia victoria, chiar de etapă, nu este deloc sigură, iar relația cu Primăria Capitalei este vitală din punct de vedere administrativ – a primit valuri de insistențe de la Dragnea, insistențe soldate, finalmente, cu promisiunea unui sprijin în CEx. Însă totul se joacă, iar surprizele pot să apară de la o oră la alta.  Contactat de PSnews.ro, Mutu a spus că va face declarații numai în urma CEx-ului de vineri. Mihai Mugurel Toader – primarul de la Sectorul 2 – joacă în tabăra anti-Dragnea, dar el nu este membru CEx, ci sora sa, Rodica Nassar (șefa organizației sectoriale), care este nemulțumită că șeful PSD nu i-a oferit portofoliul Sănătății și că a epurat-o, în 2016, de pe lista parlamentară a partidului.  

Tudorache și Negoiță susțin scrisoarea, iar Băluță nu se bagă

Daniel Tudorache (S1) și Robert Negoiță (S3) joacă în tabără Stănescu-Țuțuianu-Firea, iar Daniel Băluță (S4) a declarat, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că nu a semnat celebra scrisoare, nu a văzut-o și a anunțat că nici nu intenționează să se implice în vreun fel în actualele nemulțumiri de la vârful partidului.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *