Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cine sunt românii care nu doresc ca țara noastră să intre în Spațiul Schengen: „Doar pe asta și-au conturat ideologia și doctrina politică!”

smarttraveller.gov.au

Cei din opoziție trâmbițează și nu ne doresc în Schengen, susține deputatul PSD Laurenţiu Viorel Gîdei. Invitat în studioul Puterea Știrilor, social-democratul a susținut că toată clasa politică ar trebui să își asume o eventuală înfrângere pe această temă, dar mai ales „cei care au urlat și urlă în continuare că România este o țară coruptă și că nu merită”.

„Cei din opoziție trâmbițează și nu ne doresc în Schengen, vorbesc de românii noștri. În cazul unui eșec al României la aderarea la Spațiul Schengen, gândiți-vă că ar face știri peste știri tocmai cei care contribuie la neaderarea la Spațiul Schengen, și aici mă refer la partenerii de la USR. Și AUR mai are câteodată o ieșire fantasmagorică. Nu își doresc intrarea României în Spațiul Schengen pentru a arăta cu degetul apoi spre Guvern.

Au procedat de foarte multe ori așa, inclusiv prin declarațiile pe care le-au făcut. Trădare de țară? Ei nu spun explicit lucrurile astea, dar acționează în direcția aceasta. Vreau să fim foarte clari: intrarea României în Spațiul Schengen sau nu aparține întregii clase politice. Fie că este un succes sau un eșec. Noi suntem văzuți rău în Uniunea Europeană pentru că am avut grijă să trimitem unii europarlamentari acolo care să spună cât e de coruptă clasa politică, cât sunt de hoți românii. S-au dus doar cu mizerii, doar de dragul de a câștiga capital electoral în țară, nefiind conștienți că produc un rău ireversibil tuturor românilor(…)

Toată clasa politică ar trebui să își asume o eventuală înfrângere, dar mai mult decât atât să își asume cei care au urlat și urlă în continuare că România este o țară coruptă și că nu merită. Doar pe asta și-au conturat ideologia și doctrina politică, în a face rău României prin declarații care nu corespund realității. Corupție există în toată Europa, dar ceilalți își spală rufele în familie. Ai noștri – unii dintre ei s-au dus să spele rufele la Bruxelles. Acest lucru dăunează României”, a declarat deputatul PSD Laurenţiu Viorel Gîdei.

Agenția croată de presă: Consiliul UE va decide aderarea Croației la Schengen separat de România și Bulgaria

Preşedinţia cehă a Consiliului UE a pregătit două proiecte de decizie privind acceptarea de noi state membre UE în Schengen, unul pentru Croaţia şi celălalt pentru Bulgaria şi România, transmite agenția croată de presă HINA. Aceasta deschide calea pentru Croaţia să intre singură în spaţiul Schengen. În același timp, ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, şi-a reafirmat luni scepticismul faţă de extinderea spaţiului Schengen, dar omologul său croat Davor Bozinovic a declarat că Austria sprijină în continuare Croaţia pentru aderarea la acest spaţiu de liberă circulaţie, relatează agenţia croată.

„Situaţia la frontieră, care este insuportabilă pentru populaţia locală, arată că Schengenul în general nu funcţionează şi că extinderea acestui spaţiu este inutilă”, a declarat ministrul austriac în timpul unei vizite la frontiera dintre Austria şi Ungaria.

Potrivit ministrului Gerhard Karner, anul acesta numai Burgenland, o regiune austriacă de la graniţa cu Ungaria, a înregistrat 74.291 de refugiaţi, care au venit dinspre ţări ale UE şi care, contrar principiului (regulamentului european, n.red.) Dublin, nu au fost înregistraţi, conform Agerpres.

„Cetăţenii doresc în mod legitim ca returnările să se facă la frontieră. Dar, când (refugiaţii, n.red.) cer azil, aceste returnări sunt imposibile din punct de vedere legal”, a adăugat ministrul austriac.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *