Skip to content
Politică

Cine sunt traseiștii din PSD și ALDE care prind locuri eligibile pe lista PNL la alegerile parlamentare

Colaj PS News
" "

Pe listele PNL pentru alegerile parlamentare se regăsesc mai mulți traseiști adunați de la PSD, ALDE, Pro România, care au făcut trecerea spre partidul condus de Ludovic Orban doar pentru a mai prinde un mandat în Parlamentul României. Unii dintre acești traseiști au și făcut parte din guvernele care au atacat în mod direct statul de drept din România și au promovat celebra OUG 13, iar un fost senator și ministru ALDE a avut chiar probleme cu DNA și acum e pe lista PNL. 

Începem cu București, unde se va îndrepta cea mai mare atenție și deja pe lista PNL pentru Senat vedem primul traseist – Sorin Cîmpeanu, locul 2 la Senat, loc eligibil. Cîmpeanu a mai trecut pe la ALDE și Pro România. 

" "
" "

Inclusiv Daniel Constantin, politicianul crescut de Dan Voiculescu, va candida pe listele PNL, însă în județul Argeș, unde va fi pe locul 2 pentru Camera Deputaților. Constantin a fost vicepremier în guvernul Sorin Grindeanu, când s-a dat OUG 13.

CITIȚI ȘI: PNL doar a promis schimbarea? Trei miniștri din Guvernele Dragnea, pe listele partidului la alegerile parlamentare

Andrei Alexandru Ioan și Toma Petcu în Giurgiu

Listele PNL din Giurgiu sunt dominate de traseiști din PSD și ALDE. Astfel, PNL îl pune pe primul loc la Camera Deputaților pe Andrei Alexandru-Ioan (fost parlamentar PSD), iar la Senat deschide lista chiar Toma-Florin Petcu (fost deputat ALDE), fost ministru în guvernul Sorin Grindeanu, când s-a dat OUG13. 

Andrei Alexandru-Ioan a fost crescut sub aripa protectoare a vechilor baroni pesediști din Giurgiu și a progresat în politică doar prin numiri, fără niciun rezultat politic notabil. Un personaj anonim din Giurgiu, care nu-și prezintă nici măcar CV-ul. În urmă cu câțiva ani, au apărut acuzații că acesta nu ar avea diplomă de licență.

Toma Florin Petcu este unul dintre cei mai slabi miniștri din ultimii ani. În 2017 nu a reușit să-și scrie nici măcar CV-ul corect, fără greșeli gramaticale. În 2017, a a făcu parte din guvernul Grindeanu, care a atacat în mod direct justiția din România cu OUG 13. De menționat, însă, că la acea vreme ministrul Petcu era internat într-un spital din Austria, sub tratament pentru leucemie.

„În momentul OUG 13, eu eram internat în spital de peste o săptămână, sub tratament pentru leucemie”, a declarat Toma Petcu pentru PS News.

Liviu Ioan Balint, diplomă de licență la 41 de ani

Liviu Ioan Balint este un alt fost parlamentar PSD care în 2020 candidează pentru PNL. Acesta este pe locul 2 pe lista din județul Dâmbovița, pentru Camera Deputaților. A trecut pe la PMP, apoi PSD și în prezent a prins un loc bun în PNL. Din CV-ul său reiese că a obținut diploma de licență abia la 41 de ani și la o facultate obscură din Arad. Apoi în doar 5-6 ani a reușit să studieze, uneori și simultan, vreo 2 facultăți și 2 masterate. 

Tot din CV-ul lui Liviu Ioan Balint aflăm că până în 2003 n-a lucrat nicăieri, adică până la vârsta de 32 de ani. A fost șomer și apoi a devenit direct administrator de societate comercială. La cunoștințe PC a trecut „Internet Explorer”. O adevărată performantă, știe să deschidă Internet Explorer. 

Cristina Burciu

Cristina Burciu este un alt parlamentar PSD care a trecut la PNL și în 2020 va fi pe locul 4 pe lista liberalilor din Cluj, pentru un nou mandat la Camera Deputaților. Acesta anunțase în 2019 că susținea guvernul condus de Ludovic Orban și trecerea ei la PNL n-a surprins pe nimeni. Burciu are șanse mari să obțină un nou mandat deoarece PNL domină județul Cluj și locul său pe listă este eligibil.  

Mihăiță Găină

Mihăiță Găină va fi și el pe lista PNL pentru Camera Deputaților, în județul Ialomița. Timp de 20 de ani, Găină a fost unul dintre liderii PSD în județul Ialomița. Despre el știm că este finul lui Petre Daea și anul trecut a votat moțiunea de cenzură depusă de PNL împotriva guvernului condus de Viorica Dăncilă. Deși PSD domină în continuare județul Ialomița și are șanse să obțină cele mai multe fotolii de parlamentari, Găină nu mai este preferat de noua conducere a partidului și a fugit imediat spre PNL.  

Ică Calotă

Florică Ică Calotă va candida din partea PNL în județul Teleorman, deși a trecut pe la ALDE. Cariera lui politică a început în 1991, alături de PNL, ajungând să ocupe mai multe funcții în partid. Între 2008 și 2012 a fost viceprimar al orașului Alexandria. Dar ALDE l-a convins să vină alături de ei și a obținut mandatul de deputat în 2016. În 2020, Ică Calotă se întoarce în PNL și va fi pe locul 2 pe lista pentru Camera Deputaților, loc eligibil. 

Viorel Ilie, urmărit de DNA

Viorel Ilie, fost senator ALDE, va candida pentru PNL în 2020, pe locul 2 la Camera Deputaților, în județul Bacău. Nici măcar faptul că Viorel Ilie are probleme cu DNA nu i-a convins pe cei din PNL să renunțe la acest personaj politic. În anul 2017, DNA a cerut începerea urmăririi penale pentru Viorel Ilie, ministru pentru relația cu Parlamentul, la vremea respectivă. Numai că senatorii l-au salvat de ancheta DNA și au refuzat solicitarea procurorilor. Acest lucru nu înseamnă că ar fi vinovat sau nevinovat, ci va exista în continuare suspiciuni. PNL riscă să aibă în componența sa un posibil deputat penal. Ce vor face deputații PNL când procurorii DNA vor cere din nou începerea urmării penale împotriva lui Viorel Ilie? 

Mircea Banias

Mircea Banias va fi pe locul 2 pe lista PNL pentru Camera Deputaților, în județul Constanța. Între 2008 și 2012 a fost deputat PDL, ulterior a trecut la Senat pentru 4 ani (alături de Partidul Conservator), iar din 2016 s-a decis să treacă în ALDE. Nici în ALDE nu a rămas mult timp și a fugit la Pro România, alături de Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, iar din 2020 au fugit în aceeași echipă spre PNL, unde au găsit toți locuri eligibile pentru alegerile parlamentare.  

Ion Iordache

Ion Iordache este fostul lider al organizației ALDE Gorj și, potrivit presei locale, ar fi promis ajutor celor din PSD la alegerile locale. Nu a reușit să se înțeleagă cu liderii PSD și a ajuns în PNL, pe primul loc pe lista pentru Senat, în județul Gorj. În trecutul său politic, Iordache a fost primar PDL la Turceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *