Skip to content
București

Cine sunt vedetele care vor încinge atmosfera LIVE la Yakasha Festival

yakasha-festival.ro

Citiți mai jos cine sunt vedetele pe care le puteți vedea încingând atmosfera LIVE la Yakasha Festival – o serie de concerte de excepție ce vor avea loc în București, cu ocazia minivacanței de 1 Mai.

CITIȚI ȘI: Concerte de excepție în București: Ovidiu Lipan și Goran Bregovic, la Yakasha Festival

Astfel, vineri, chiar din prima zi a festivalului, pe scenă va urca binecunoscuta formație de etno-rock Zdob și Zdub. Trupa (cunoscută pentru hituri precum „Moldovenii s-au născut”, „Bună dimineața”, „DJ Vasile”, „Bunica bate toba” etc.) a reprezentat Republica Moldova la Eurovision 2005 (unde s-a clasat pe locul 6) și la Eurovision 2011 (unde a ieșit pe poziția a douăsprezecea). În aceeași zi, îl puteți asculta pe Marius Mihalache (împreună cu formația), un maestru al țambalului, celebru pentru coloanele sonore din filmele Asfalt Tango (1995), Filantropica (2002), Ticăloșii (2007) etc.

Sâmbătă, scena va fi luată în primire atât de către vedetele autohtone de la Bosquito (care nu mai au nevoie de nicio prezentare, după ce au făcut senzație în anii 2000 cu piese precum „Pepita”, „Așa că beau”, „Hopa hopa” ș.a.), cât și de Magnifico, o celebritate a Sloveniei, care combină stilul balcanic cu disco, funk și muzică electronică.

Ziua de duminică va fi piesa de rezistență a festivalului, în fața spectatorilor sosind două legende incontestabile ale muzicii balcanice: Goran Bregovic și Ovidiu Lipan Țăndărică (acesta din urmă însoțit de către Stelu Enache, grupul Balcano și Fanfara 10 Prăjini).

Nici seria de artiști programați pentru luni nu se va lăsa mai prejos, ștacheta urmând să fie ținută sus de Dragana Mirkovic, din Serbia (cea care a marcat a doua jumătate a anilor ’90 prin mega-hitul „Placi zemljo”), precum și de către Taraf de Haidouks (care a pus Clejanii pe harta muzicii balcanice și al cărui co-fondator, Nicolae „Culai” Neacșu, a fost considerat unul dintre cei mai buni violoniști romi din lume).

Yakasha Festival se va încheia marți, cu Elli Kokkinou, din Grecia (cea care a electrizat scenele de dans ale anilor 2000 cu piesa „Den Ginetai”), cu Fanfara Ciocârlia și cu Marius Vernescu, cel care în 2002 a câștigat prestigiosul concurs de pian de la Montreux.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *