Skip to content
Politică

Cine sunt ”ziariștii” care semnează în revista distribuită la TNB: Secretari PCR, parlamentari AUR și avocați promovați de Sputnik

News Buzau

500 de exemplare dintr-o revistă extremistă și anti-UE au fost distribuite în Teatrul Național din București (TNB) cu ocazia unei eveniment organizat de actorul Dan Puric. Directorul instituției era în sală.

Revista Certitudinea, auto-intitulată publicație de cultură, spiritualitate și atitudine este condusă, în calitate de director general, de Miron Manega, potrivit romania.europa.org. El spune că oamenii scriu benevol la revistă, iar aceasta e, „poate, singura din Romania” care se finanțează singură, adaugă el.

Din caseta redacțională fac parte… Mihai Eminescu, Carmen Sylva, Vasile Alecsandri, I.L. Caragiale sau Nae Ionescu.

Printre cei care scriu în această revistă se află parlamentari sau candidați AUR, avocați promovați de Sputnik sau scriitori cunoscuți pentru legăturile cu Partidul Comunist, dar și președintele Academiei Române.

„Au fost aleși pe criteriile cultură, spiritualitate, atitudine. Criteriile sunt cele legate de cultivarea valorilor identitare, după părerea mea, a-ți iubi propriile valori nu înseamnă că ești incompatibil cu alte valori. Mircea Dogaru este unul dintre cei mai mari cercetători în istorie, pe Mircea Chelaru îl știți, au fost invitații mei în emisiunea pe care nu o mai am”, explică Manega.

Florian Colceag a fost nominalizat de Alianța pentru Unirea Românilor pentru funcția de ministru al Educației. A fost candidat pe listele de la Senat ale AUR este unul dintre colaboratorii permanenți. A fost primul pe lista AUR Buzău, dar susține că nu este înscris ca membru de partid.

Despre AUR, Florian Colceag spune că reprezintă o generație tânără, de „buni patrioți”, care vor să facă „lucruri minunate pentru România”. Florin Colceag a fost anunțat ca propunerea de ministru al Educației de liderul AUR, George Simion.

Pe lista colaboratorilor permanenți apare și deputatul Mircia Chelaru, fost Șef al Statului General al Armatei între martie și octombrie 2000, fost președinte PUNR, membru al Partidului Conservator și actual deputat al Alianței pentru Unirea Românilor, membru în Comisia de Apărare.

Chelaru a fost condamnat, în 2016, la trei ani cu suspendare în dosarul „Case pentru generali”. Judecătorii l-au obligat pe generalul Mircea Chelaru să plătească aproape 93.000 de lei daune materiale faţă de MApN, precum şi peste 850.000 de lei, ceea ce reprezintă foloasele materiale realizate în urma obţinerii locuinţei.

Chelaru susținea în 2012, în filmul documentar „Dacii, adevăruri tulburătoare”, că nu românii se trag din romani, ci o parte din italieni se trag din traci sau că cea mai veche scriere găsită a fost de origine tracă (scrierea tartariană – cu 1.000 ani mai veche decât cea sumeriană). Filmul este regizat de Miron Manega.

Avocatul Dan Chitic semnează și el articole în revistă. Dan Chitic este promovat intens de Sputnik și unul dintre primii inițiatori ai curentului Roexit.

Avocatul Dan Chitic a lansat ideea, în 2019, împreună cu Daniel Dragomir, fostul colonel SRI, condamnat penal pentru corupție. Chitic și Dragomir au lansat un partid antieuropean împreună cu Daniel Dragomir, numit Alianța Națională (PAN), care promova ”suveranismul”.

Dan Chitic a fost implicat, alături de George Simion, în înființarea unei delegații care să meargă la toate partidele pentru a cere ca parlamentarii să nu voteze certificatul verde. Chitic este promovat de Sputink România.

Cătălin Berenghi, multiplu candidat la Primăria Capitalei, care a plimbat o turmă de porci vopsiți în tricolor pe terenul unde urma să se construiască o moschee, participant la mitingurile antivaccin semnează și el articole în Certitudinea, alături de președintele Academiei Române – Aurel Ioan Pop sau de lingvistul Ion Coja, fost secretar PCR al Universității București, ales senator între 1992-1996 pe listele PDAR și membru marcant al Uniunii Vatra Românească, un ONG de extremă dreapta.

Articolul integral AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *