Skip to content
Politică

Cine susţine că poartă meritul pentru legea care te pedepseşte dacă-ţi baţi nevasta

Cine susţine că poartă meritul pentru legea care pedepseşte violenţa domestică, în special pe cea împotriva femeilor.

Într-un comunicat trimis, miercuri, PSnews.ro, fostul ministru al Muncii Rovana Plumb (președintele Consiliului Național al PSD) aminteşte că Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor (ce se marchează astăzi, 25 noiembrie) găsește România în postura de țară care a votat în Camera Deputaților ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice (Convenția de la Istanbul).

În opinia Rovanei Plumb, „acesta este un pas important pentru a oferi femeilor protecție față de un fenomen ce încă face ravagii în România”.

„De asemenea, un alt pas important făcut de țara noastră pentru a combate acest flagel a fost reînființarea Agenției Naționale pentru Egalitate de șanse (ANES). Agenția are în implementare proiectul «START-o viață de calitate în siguranță!», prin care își propune să creeze mecanisme, măsuri, proceduri și instrumente pentru prevenirea și combaterea violenței domestice și a traficului de persoane.

Nu în ultimul rând, aș dori să amintesc de introducerea, pentru prima dată, în Structura Clasificărilor ocupațiilor din România, a ocupației de «expert în egalitatea de șanse».

Mă simt onorată că am putut contribui la toate aceste realizări din postura de ministru al Muncii și vă asigur de toată implicarea mea în Parlamentul României pentru a face din România o țară mai sigură și mai dreaptă pentru femei”, mai scrie Plumb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *