Skip to content
Politică

Cine va fi noul președinte al CJ Sibiu până la alegeri SURSE

După ce social-democratul Ioan Cindrea a fost demis luni din funcţie, printr-un ordin al Prefecturii, locul acestuia se pare că va fi luat, potrivit agerpres.ro, de către un liberal, care va ocupa funcția de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, până la alegeri.

Astfel, viitorul preşedinte al CJ Sibiu va fi ales de către consilieri dintre cei doi vicepreşedinţi, Constantin Şovăială şi Marcel Luca, ambii membrii PNL.

Vicepreşedintele CJ Sibiu, Constantin Şovăială, a declarat că „urmează convocarea de îndată a consilierilor judeţeni, într-o şedinţă, în care se va vota un vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte” dintre el şi colegul lui de partid, Marcel Luca.

Surse liberale au precizat luni, că PNL îl va propune pentru funcţia de preşedinte al CJ Sibiu pe Constantin Şovăială.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea, a transmis presei, prin intermediul purtătorului de cuvânt al CJ, Radu Nechit, că a luat act de Ordinul prin care a fost schimbat, luni, din funcţie.

Domnul preşedinte a luat act de ordin şi îşi rezervă dreptul de a face declaraţii în perioada următoare„, a transmis Radu Nechit.

Amintim că Cindrea a fost schimbat luni din funcţie printr-un ordin semnat de subprefectul Anca Livia Şandru, căreia i-au fost delegate atribuţiile prefectului Ioan Ovidiu Sitterli, demisionar încă de vineri.

Ordinul prefectului privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului Preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, domnul Ioan Cindrea, a fost semnat, prin delegare de atribuţii, de către doamna subprefect Anca Livia Şandru, astăzi, 7 martie 2016„, se arată într-un comunicat al Prefecturii Sibiu.

Cindrea a fost condamnat printr-o decizie definitivă, în septembrie 2015, de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că şi-a angajat ilegal soţia la biroul său parlamentar în perioada cât a fost deputat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *