Skip to content
Sport

Cine va fi sponsorul oficial al jocurilor olimpice din 2020

Producătorul sud-coreean de echipamente electronice Samsung a decis să-şi prelungească contractul de principal sponsor al Jocurilor Olimpice până în anul 2020, a anunţat duminică Comitetul Olimpic Internaţional (IOC), transmite Reuters.
Samsung, companie care a început să se implice la Jocurile Olimpice ca sponsor local la Jocurile Olimpice din Seul 1988, va sprijini Jocurile Olimpice până după JO de la Tokyo din 2020.
‘Suntem încântaţi că putem continua parteneriatul nostru cu Samsung’ a declarat preşedintele IOC, Thomas Bach, într-un comunicat de presă. ‘Finanţarea generată de programul TOP permite atleţilor din întreaga lume să se pregătească şi să concureze la fiecare ediţie a JO’ adaugă Thomas Bach.
Următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de vară va avea loc în 2016 la Rio de Janeiro în timp ce următoarea Olimpiada de iarnă va avea loc în 2018 în oraşul Pyeongchang din Coreea de Sud.
Deşi IOC nu dezvăluie detalii financiare din contractele sale încheiate cu sponsorii, analiştii estimează că contractele încheiate cu sponsorii principalii generează venituri de 100 de milioane de dolari pe o perioadă de patru ani.
Pe lângă Samsung, şi alţi sponsori importanţi ai JO precum McDonald’s, Coca-Cola, Panasonic şi Atos, au decis şi ei să-şi prelungească contractele de sponsorizare până în 2020 şi dincolo.
sursa:agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *