Skip to content
Politică

Cine va fi următoarea mare personalitate politică și cu ce rival fără precedent se va confrunta. Previziunile lui Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu a fost prezent, joi seară în emisiunea „X press” de la B1 TV, moderată de Sabin Orcan. Cristoiu a făcut mai multe previziuni despre modul în care va evolua cariera premierului Cioloș, explicând că în mod cert acesta va intra în politică. Acesta este un motiv pentru care, potrivit ziaristului, „se lucreaza intens la imaginea lui Ciolos.”

Totodată, Cristoiu a mai exprimat în emisiunea TV că Traian Băsescu este rivalul politic numarul unu al premierului Cioloș și al actualului președinte Iohannis, întrucât fostul șef al statului este singurul care face opoziție la această oră, împreună cu Mișcarea Populară: „Dupa parerea mea si Iohannis si Dacian Ciolos îl consdiera pe Basescu dusmanul numarul unu. O sa ramaneti susprinsi. Dan Mihalache a fost mult mai dur decat Bogdan Chirieac si Radu Tudor. Dan Mihalache a facut pulbere mandatul lui Traian Basescu facand publica acea minciuna ca dupa suspendare, Traian Basescu a fost izolat. Este o minciuna. Domnul Traian Basescu a fost chiar sprijinit de cancelariile occidentale sa nu fie scos. Aceasta teza e lansata si de Iohannis, cu izolarea Romaniei. Este o prostie. Romania n-a fost izolata, dovada ca a intrat in NATO, ca e scutul.”

Pe de altă parte, potrivit lui Ion Cristoiu, atenția lui Cioloș se va concentra pe un electorat anume: „Imi spune inca o data ca domnul Dacian Ciolos incearca sa cucereasca electoratul USL, varianta PNL plus PSD. Dacian Ciolos e la inceput, nu are imagine. Este foarte importanta cultivarea unei imagini.”

Atenția jurnalistului nu s-a oprit doar la Dacian Cioloș, ci și la membrii cabinetului său: „Mai multi membri ai guvernului Ciolos vor intra in politica. Procesul care trebuie urmarit anul acesta este transformarea unor personalitati ale guvernlui in viitori oameni politici. Atunci cand s-a discutat despre reinnoirea clasei politice ne intrebam cum o reinnoim? S-a pus un guvern de tehnocrati in afara partidelor si o parte din acesti membri ai guvernului sunt prelucrati ca viitori oameni politici. Sa nu uitam ca deja Raluca Pruna iese in evidenta. Avem de-a face cu crearea unui corp, a unei echipe de politicieni in frunte cu Dacian Ciolos pentru care e folosita perioada de guvernare.”, a mai punctat Cristoiu.

„Vedem ca Dacian Cioloș nu e un tehnocrat, este un politician. Se lucreaza la imaginea lui de mare personalitate a Romaniei. Va fi in fruntea PNL-ului.”, i-a prezis Ion Cristoiu actualului premier.

Pe de alta parte, actualul copreședinte al PNL se zbate într-o cădere liberă din punct de vedere politic succedant altor politicieni extrem de influenti anterior dar care si-au pierdut pozițiile: „Alina Gorghiu nu stie ca nu mai e. Am facut un top al caderilor politicienilor. Pe primul loc nu l-am pus pe Ponta. L-am pus pe Oprea. Pe doi este Predoiu si pe trei Ponta. A fost destul de abil si a plecat cam la timp.”

Nu în ultuimul rând, Cristoiu a mai declarat că la această oră „PSD-ul se prăbușește”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *