Skip to content
Politică

Cine vrea reîncălzirea ciorbei Black Cube? Marincea: Eduard Hellvig (…) nu are nicio implicare în acest dosar

hotnews.ro

În octombrie 2016, Serviciul Român de Informații (SRI), într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituției, nega implicarea propriului director, Eduard Hellvig, în dosarul Black Cube, deschis în același an şi care vizează încercări de intimidare la adresa procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Menționam că niciodată, în nicio situație şi în niciun context directorul SRI nu a discutat direct sau indirect cu persoanele cercetate de procurori în acest dosar.

De altfel, SRI a contribuit determinant, cu aprobarea directorului şi potrivit competenţelor legale, la furnizarea de informații relevante care au condus la începerea urmăririi penale în acest caz”, se arăta în comunicat.

Citiți și SRI neagă implicarea lui Hellvig în dosarul Black Cube

Cine vrea reîncălzirea ciorbei Black Cube?

Astăzi, 14 martie 2018, la mai bine de un an și jumătate, pe fondul scandalurilor si dezvăluirilor de presă, care vizeaza persoane ce au condus în trecut SRI, agenția de presă Mediafax lanseaza in piață știrea cu o vechime de mai bine de doi ani, prinsa chiar în comunicatul de presa al SRI, din octombrie 2016, citat mai sus.

Citiți și UPDATE Hellvig, Kovesi şi Coldea, audiaţi în dosarul Black Cube SURSE

Amintim că la vremea respectivă, s-au vehiculat declarații ale celor implicați în dosar privind apariția numelui directorului Hellvig in dosar, însă, așa cum am specificat la începutul articolului, conducerea instituției a negat implicarea lui Hellvig în dosarul Black Cube.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *