Cine vrea să conducă România. Reacția „opacă” a lui Geoană la solicitarea de a face transparente cheltuielile campaniei

Mircea Geoană, sursa foto: Inquam Photos / Marian Calestru

Rectorul SNSPA a ridicat în aceste zile o întrebare cât se poate de legitimă: din ce bani își face campanie politică ”independentul” Mircea Geoană. Mai mult, Remus Pricopie a susținut și faptul că, prin campania sa mascată, secretarul general adjunct al NATO a abuzat de buna-credință a conducerii Alianței Nord-Atlantice.

În mod normal, o astfel de chestiune ar fi fost tranșată, de către orice oficial NATO, printr-o transparență și deschidere depline. Numai că – surpriză – opinia publică nu a avut parte de transparență, ci de un atac la persoana lui Remus Pricopie din partea ONG-ului care îl susține pe Mircea Geoană să candideze la prezidențiale.

Acest ONG se numește ”România renaște” și este populat de oamenii Mihaelei Geoană. De altfel, se știe faptul că Mihaela Geoană are o influență mare, dacă nu deplină, asupra soțului său. Se pare că tot aceasta, își dorește cu disperare statutul de primă doamnă.
În mod evident, însă, atacul la adresa lui Remus Pricopie s-a realizat și cu aprobarea lui Mircea Geoană. De ce a ales, însă, Mircea Geoană să-și ascundă sursele de finanțare a campaniei sale, rămâne deocamdată o necunoscută.

Este posibil ca această finanțare să fie legată de oameni de afaceri controversați. Se știe faptul că, în trecutul său, Mircea Geoană a beneficiat de anturajul și sprijinul unor personaje precum Sorin Ovidiu Vântu sau a lui Marian Vanghelie, ambii cu probleme în Justiție, de la care actualul secretar general adjunct al NATO a primit diverse ”servicii”.

Sau mai este posibil ca această finanțare, dar mai ales miza candidaturii sale la prezidențiale, să aibă legătură cu interesele altui stat decât România. Recent, fostul director al Serviciului Român de Informații Externe, generalul Silviu Predoiu, a susținut că Mircea Geoană servește interesele altui stat și acționează ca un agent străin împotriva României prin intermediul funcției pe care o ocupă la NATO.

Oricum ar fi, opțiunea lui Mircea Geoană de a-l ataca pe rectorul SNSPA indică, în mod evident, o problemă legată atât de finanțarea campaniei sale, cât și de statutul funcției sale, pe care o folosește pentru a se promova în calitate de candidat la prezidențiale.

Este extrem de dubios faptul că, pe bani necunoscuți, Mircea Geoană ajunge la evenimente de nivel de comună, cum a fost și cel din județul Olt, unde mai este și huiduit. Acest lucru ridică și o problemă de prestigiu la nivelul NATO, având în vedere că la aceste evenimente este contestat nu doar Mircea Geoană pe persoană fizică, dar și secretarul general adjunct al Alianței.

Toate aceste elemente fac destul de probabilă o anchetă internațională în cazul lui Mircea Geoană, care expune, într-un mod extrem de nociv, instituția pe care o reprezintă și care folosește banii acesteia în interes personal.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: