Ciolacu a avut consultări cu primarii municipiilor din România referitor la finanțarea proiectelor din fonduri

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Marcel Ciolacu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut, joi, o întâlnire în format online cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România. Consultările au fost axate asupra modului în care Guvernul poate susţine, în continuare, activitatea autorităţilor locale, precum şi finanţarea proiectelor de dezvoltare derulate de acestea cu fonduri accesate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Programul „Anghel Saligny” şi prin Planul Naţional de Investiţii.

Şeful Executivului şi ceilalţi reprezentanţi ai Guvernului au evaluat propunerile venite din partea Asociaţiei Municipiilor din România, care au solicitat, până la jumătatea lunii februarie, când este prevăzută închiderea execuţiei bugetare la nivelul administraţiilor locale, un mecanism de compensare a efectelor deciziei Curţii Constituţionale privind măsura de redirecţionare a banilor încasaţi din impozite locale, arată comunicatul de presă al Executivului.

Dorinţa Guvernului este ca oportunităţile de finanţare prin fonduri europene şi prin programe naţionale să poată fi valorificate în continuare prin investiţii, iar continuarea proiectelor asumate este esenţială în acest sens”, a dat asigurări premierul Marcel Ciolacu, conform sursei citate.

Şeful Executivului a solicitat, totodată, Asociaţiei Municipiilor din România o listă cu problemele considerate prioritare, urmând ca în baza acesteia, în perioada imediat următoare, să fie analizate măsurile necesare şi sursele de finanţare.

La discuţiile cu reprezentanţii municipiilor din România au participat, de asemenea, vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Adrian Veştea, şi şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL