Ciolacu a discutat cu Ursula despre aderarea României la Schengen. Aceasta este cel mai mare susținător al României

Schengen Area expansion
Sursa foto: schengenvisainfo.com

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la Bruxelles, că a discutat cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre aderarea României la Schengen, el arătând că aceasta este cel mai mare susţinător al nostru şi va fi umăr la umăr alături de România. Premierul a precizat că aşteptăm alegerile din Austria, în septembrie şi îşi doreşte ca în viitoarea majoritate din Austria, după aceste alegeri din septembrie, partidul care face parte din familia europeana S&D să fie cooptat la guvernare şi atunci lucrurile o să ne fie mult mai uşoare.

”Dânsa a fost unul dintre cei mai mari susţinători ai României. Nu aş vrea să intru în detaliile discuţiei, dar am discutat, cum era şi normal. Aşteptăm alegerile din Austria şi eu îmi doresc ca în viitoarea majoritate din Austria, după aceste alegeri din septembrie, partidul care face parte din familia europeana S&D să fie cooptat la guvernare şi atunci lucrurile o să ne fie mult mai uşoare”, a declarat premierul Ciolacu, întrebat dacă a discutat cu Ursula von der leyen despre aderarea României la Schengen şi pe terestru.

Şeful Executivului a menţionat că ”prim-ministrul actualei guvernări este din partea PPE, familie europeană din care face parte şi PNL”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: