Skip to content
Politică

Ciolacu a sugerat, Ionel Arsene s-a „executat”: Președintele PSD Neamț s-a autosuspendat din funcție

romaniatv.ro

Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al filialei PSD Neamţ, în urma incidentului de la Luţca, unde un pod aflat în administrarea Consiliului Judeţean, ce fusese reabilitat în urmă cu câteva luni, s-a prăbuşit.

Întrebat dacă s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al filialei, Ionel Arsene – care este şi preşedinte al CJ Neamţ – a declarat, joi, pentru AGERPRES, că informaţia este reală.

Totodată, acesta a confirmat că preşedinte interimar al filialei PSD Neamţ este preşedintele executiv Daniel Harpa.

În urmă cu o săptămână, podul de la Luţca, reabilitat cu peste 7 milioane lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, s-a prăbuşit în timp ce pe el rulau un autocamion şi o autoutilitară.

O persoană a fost rănită uşor în urma incidentului.

Traficul rutier în zonă a fost deviat pe alte rute, urmând ca Armata să facă un pod de pontoane până la construcţia unui pod nou.

DNA a deschis un dosar penal in rem ca urmare a acestui incident.

De asemenea, IPJ Neamţ are în lucru două dosare penale, unul pentru vătămare corporală din culpă, iar altul pentru abuz în serviciu.

Marți, Marcel Ciolacu a afirmat că preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ Ionel Arsene are maturitatea politică necesară de a se autosuspendat de la şefia filialei PSD Neamţ pe perioada anchetei demarată după ruperea podului de la Luţca, eveniment în urma căruia un bărbat a fost rănit. El a mai spus că deja a discutat cu Arsene.

„Părerea mea e că ancheta trebuie să se desfăşoare rapid. Am vorbit cu domnul Sorin Grindeanu şi am înţeles că există o solicitare şi la nivelul CNAIR de a se face o expertiză rapidă. Am văzut implicarea premierului care a şi propus acolo un pod al Armatei pentru ca cetăţenii să nu aibă de suferit. Din punct de vedere politic, am vorbit cu domnul Arsene. Nu ştiu cine are implicarea mai multă cu adevărat. Consiliul Judeţean este beneficiarul, nu cel care urmăreşte fazele, nici de proiectare şi nici de expertiză. Eu cred că domnul Arsene are maturitatea politică şi eu ştiu că este un bun coleg şi pe perioada anchetei cred că o suspendare a dânsului din funcţia de preşedinte al PSD Neamţ ar detensiona acest moment până când vin rezultatele anchetei. Am avut discuţii deoarece este colegul meu şi este normal să avem aceste discuţii”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi la Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *