Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, că apartenenţa României la OCDE înseamnă investiţii mai mari, un rating de ţară mai bun, un sistem fiscal în care resursele vor fi utilizate mai eficient şi un cadru de concurenţă echitabil pentru companii. El a precizat că toate aceste lucruri vor duce la o administraţie publică mai performantă.
”Imediat cum am preluat primul mandatul de premier, am anunţat că aderarea la OCDE este cel mai important obiectiv strategic pentru dezvoltarea şi modernizarea României. De aceea, cred că trebuie să folosim orice prilej, cum este şi cel de azi, ca să le explicăm românilor de ce aceasta merită să fie un efort naţional. Pentru că apartenenţa la OCDE înseamnă investiţii mai mari, un rating de ţară mai bun, un cadru de concurenţă echitabil pentru companii şi un sistem fiscal în care resursele vor fi utilizate mai eficient. Pe scurt, o administraţie publică mai performantă. Înseamnă a îmbunătăţi viaţa fiecărui român, prin servicii sociale moderne, la noi standarde ale calităţii”, a afirmat Ciolacu, la conferinţa ”România şi OCDE – Principalul proiect de ţară după NATO, UE şi Schengen”, organizată la Palatul Cotroceni.
El a oferit şi un exemplu cum a fost preluată o recomandare OCDE în domeniul educaţiei.
”Ministerul Educaţiei şi Cercetării a trecut, astfel, la aplicarea unei soluţii moderne. Profesorii din România vor fi evaluaţi anual de pe o platformă online, cu analize ale performanţei elevilor şi feedback de la colegi şi directori ai şcolii, toate gestionate digital. Iar aceste evaluări vor influenţa direct salariul dascălilor. Scopul este ca plata profesorilor să fie corelată cu performanţa actului de educaţie, o aşteptare unanimă la nivelul societăţii”, a explicat premierul.
El a precizat că în ultimul an şi jumătate au fost obţinute 12 avize din partea comitetelor OCDE.
Citeste mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News