Skip to content
Societate

Ciolacu: Am înţeles decizia CCR şi o să luăm act de ea; o să avem o altă abordare

" "

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că dezbaterea o să fie reluată în Parlament pe codurile penal şi de procedură penală, urmare a deciziei CCR, cu o altă abordare, care vizează discuţii cu asociaţiile procurorilor, magistraţilor, cu CSM-ul, cu Ministerul Public, cu Ministerul Justiţiei.

Sunt părţi din ele (din modificările la coduri – n.r.) găsite neconstituţionale. Aşteptăm, vor veni la Parlament, le vom discuta, presupun că o să avem o nouă abordare, iarăşi o să începem discuţiile cu asociaţiile procurorilor, magistraţilor, cu CSM-ul, cu Ministerul Public, cu Ministerul Justiţiei, să vedem calea care este de urmat„, a precizat Ciolacu, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, anunță agerpres.ro.

" "
" "

Întrebat dacă se va ţine cont de toate observaţiile CCR, preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat: „Întotdeauna s-a ţinut cont de observaţiile Curţii, că nu poţi să le eviţi, că altfel devin neconstituţionale„.

Am înţeles decizia Curţii şi o să luăm act de ea. (…) Nu cred că în septembrie o să începem să lucrăm pe coduri, o să facem un program, totuşi, de discuţii cu, repet, reprezentanţii Ministerului Public, cu Ministerul Justiţiei, cu asociaţiile magistraţilor şi procurorilor„, a completat el.

În faţa sediului PSD au venit şi trei protestatari care poartă un banner pe care scrie: „Voi le-aţi ucis!!!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *