Ciolacu anunţă că deficitul bugetar ar putea ajunge până la 5,7%. „România este stabilă economic”

Ciolacu
Sursa foto: captură video

Deficitul bugetar al României ar putea creşte, în acest an, până la 5,7%, ca urmare a implementării legii privind măsurile fiscal-bugetare pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament, a declarat miercuri premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită la Kiev.

Marcel Ciolacu susţine că noua ţintă de deficit ar putea fi asumată printr-o rectificare bugetară care ar putea avea loc în perioada imediat următoare.

 

„Când domnul Cîţu a sărit deficitul de la 2,7% la 9,2%, nu am văzut pe nimeni că a luat o sticlă de benzină să îşi dea foc în vreo piaţă sau la vreo televiziune, că a distrus această ţară, făcând un deficit mai mare cu 100 de miliarde de lei. Mai mult, nu am văzut pe nimeni să îşi dea foc când a dus datoria externă de la 37 % la 50%, asta însemnând încă 100 de miliarde de lei. A venit un prim-ministru de la ciuma roşie, de la PSD, şi în trei luni de zile este un dezastru că nu închidem deficitul cum şi l-a asumat un ipocrit şi un accident al României în funcţia de prim-ministru de la 4,4% şi sperăm să închidem cu 5,5% – 5,7%. Deodată a devenit o problemă extraordinară. România este stabilă economic”, a declarat Marcel Ciolacu la Kiev, potrivit Agerpres.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: