Ciolacu anunță că se va întâlni în viitor și cu Kamala Harris

Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit într-un interviu pentru Digi24 despre scopul vizitei sale în Statele Unite și susține că nu s-a dus în SUA ca să caute sprijin electoral. El a declarat că în viitor se va întâlni și cu vicepreședintele Kalama Harris. Premierul a precizat că în programul inițial era inclusă și o discuție cu aceasta, dar Kamala Harris a plecat în Dubai la summitul pentru climă.  

Ema Stoica, jurnalist Digi24: Unul dintre cele mai importante subiecte pe care le-ați avut în această vizită a fost cel în legătură cu Armata, dar și cu înzestrarea Armatei. Aș vrea să vă întreb cum se va concretiza această vizită?

Marcel Ciolacu, premierul României: N-am avut discuție aplicate în ceea ce privește înzestrarea Armatei Române. Acest atribut este în primul și în primul rând al ministerului Apărării. Am avut discuții cu secretarul pe Apărare în ceea ce privește strategia României și contextul cu criza de securitate la frontiera României și în Europa.

Știți foarte bine că tehnologia de vârf produsă de companiile americane nu se vinde în afara Statelor Unite decât printr-un acord al Congresului american. Noi am primit acest acord, de exemplu, pentru sistemul de apărare Patriot. În acest moment, ministerul Apărării are discuțiile directe cu companiile din Statele Unite. Domnul ministru chiar cred că și astăzi, și mâine va avea anumite discuții. Și eu voi avea discuții. Interesul României este în primul și în primul rând ca foarte multe dintre cele necesare înzestrării Armatei Române să se producă pe teritoriul României, odată că obținem și licențele de producție și vom putea și noi la rândul nostru să vindem mai departe.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: