Ciolacu anunță „un gentlemen’s agreement” cu Coca-Cola. În timpul comunismului aveam Brifcor, noroc că nu mai există

Sursa foto: Coca Cola România
Sursa foto: Coca Cola România

Premierul Marcel Ciolacu s-a dus la Fabrica Coca Cola din Ploiești și și-a amintit că în timpul comunismului, când vorbeai de Coca Cola te gândeai imediat la un sentiment de libertate.

”Noi aveam Brifcor, așa se numea produsul nostru și norocul dvs este că nu mai există, de aceea ne-am apucat să bem Coca-Cola”, a glumit premierul. 

Șeful Executivului a anuțat însă că, începând de astăzi, are „un gentlemen’s agreement” cu conducerea Coca Cola România, în sensul că supraimpozitarea privind produsele cu zahăr, decisă recent de Guvern, se va întoarce către companie, sub formă de ajutor de stat în noile proiecte de dezvoltare.

”Aș vrea să vă mulțumesc pentru ceea ce am învățat astăzi aici, pentru condițiile de lucru pe care le oferiți și nu în ultimul rând, aș dori să vă mulțumesc pentru vorbele frumoase spuse despre România. Cu adevărat în timpul comunismului, când vorbeai de Coca Cola te gândeai imediat la un sentiment de libertate. Nu neapărat doream să bem Coca Cola, pentru că noi aveam Brifcor, se numea produsul nostru și norocul dvs este că nu mai există, de aceea ne-am apucat să bem Coca-Cola”, a spus premierul..

”Este semnalul că acest Guvern acordă o atenție sporită protejării mediului și mi-aș dori să văd cât mai multe asemenea proiecte în România.

Această linie de decontaminare, care produce PET reciclat, la standardul înalt de calitate necesar în industria alimentară, este modelul de afacere sustenabilă și responsabilă, demn de urmat.

Este cu atât mai important momentul de azi cu cât vine cu o lună înainte de lansarea celui mai mare proiect de sustenabilitate din România, sistemul de Garanție-Returnare, un parteneriat între Guvern și economia privată.

Știu că în calitate de principal actor al industriei sale, Coca Cola și-a asumat și rolul de lider în privința setării acestui sistem și mă bucur să văd că în această privință, un mare investitor privat este în aceeași tabără cu Guvernul și cu Ministerul Mediului care nu a mai acceptat de această dată o altă amânare a acestui proiect.”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a afirmat că vrea să arate susținerea Guvernului pe care îl reprezintă pentru marii investitori din țară iar Coca-Cola România este unul dintre cele mai bune exemple.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL