Ciolacu: Aprobăm sprijinirea achiziţionării de către Biserica Ortodoxă Română a două imobile în Franţa şi Italia

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că Executivul aprobă sprijinirea achiziţionării de către Biserica Ortodoxă Română a două imobile în Franţa şi Italia. Cel din Paris va fi transformat într-o şcoală românească iar cel din Roma va găzdui un centru social rezidenţial pentru mamele şi copiii care vin la tratament la Spitalul Pediatric Bambino Gesù.

”Ca prim-ministru mi-am asumat consolidarea parteneriatului dintre stat şi culte, mai ales în domeniile social, medical şi educaţional. De aceea, aprobăm azi sprijinirea achiziţionării de către Biserica Ortodoxă Română a două imobile în Franţa şi Italia”, a spus premierul în şedinţă.

Şeful Executivului a precizat că imobilul din Paris va fi transformat într-o şcoală românească şi va contribui la păstrarea identităţii spirituale, culturale şi lingvistice a românilor din Franţa.

”Cel din Roma va găzdui un centru social rezidenţial pentru mamele şi copiii care vin la tratament la Spitalul Pediatric Bambino Gesù”, a mai arătat Marcel Ciolacu. ”Astfel, vom fi alături de familiile românilor care au nevoie de sprijinul şi empatia noastră”, a adăugat el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: