Skip to content
Politică

Ciolacu, aspru criticat din interiorul PNL: „O obrăznicie greu de tolerat!”

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Cristian Băcanu, vicepreședinte PNL, a lansat vineri critici dure la adresa social-democraților și implicit a președintelui Marcel Ciolacu. Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, liberalul îl acuză pe Marcel Ciolacu de „obrăznicie greu de tolerat pentru liberalul obișnuit” și îi acuză pe Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, și PSD de promovarea unor ”politici socialiste”, îndreptate împotriva întreprinzătorilor.

Redăm mai jos, integral, mesajul postat de Cristian Băcanu:

Văd că PSD-iștii lansează atac după atac la adresa Partidului Național Liberal și, mă întreb, care sunt limitele lor, ce înțeleg ei din conceptul de cooperare loială. Mai nou, pe domnul Ciolacu îl deranjează chiar și întâlnirile noastre de partid (a se vedea remarca sa privind o întrunire de la Sinaia) și văd că își permite să ne certe cu o obrăznicie greu de tolerat pentru liberalul obișnuit.

Partidul Național Liberal și PSD fac parte din același Guvern pentru că acolo ne-au condus jocul politic și aritmetica parlamentară efemeră. Eu nu am fost niciodată de acord cu asta, dar am acceptat o realitate nefericită într-un context regional dificil (final de pandemie și început de război). Dar aș vrea foarte mult să nu înțelegem, noi liberalii, greșit tot ceea ce se întâmplă.

Avem în continuare datoria de a apăra clasa de mijloc, antreprenorii (nu, nu este bine să impozităm contractele part time), marile companii, economia liberă, conceptul de stat suplu, deficitele bugetare reduse, mediul înconjurător, justiția și statul de drept. Nu ne permitem doar să vorbim despre valori, trebuie să și acționăm în concret pentru a le apăra atunci când acestea sunt în pericol.

Eu unul m-am săturat de aceleași politici socialiste promovate, de exemplu, de Ministrul Finanțelor (domnul Câciu, cel care propunea plafonarea alimentelor fără să știe cum să o pună pe hârtie). M-am săturat să tot aud cum psd-iștii își dau permanent cu părerea despre diverse politici privind fiscalitatea (veșnicul brainstorming public care face rău economiei). M-am săturat ca succesorii lui Liviu Dragnea (da, cei care i-au scos pe români ani de zile în stradă și în Piața Victoriei) să ne tot învețe cum arată buna guvernanță.

Când spun toate aceste lucruri, sunt convins că vorbesc în numele a foarte mulți simpatizanți și membri de partid pentru că, domnilor PSD-iști, AȘA NU MERGE. Nu merge bine nici pentru votanți, nici pentru membrii simpli și nici pentru liderii din județe. Domnule Ciolacu, trebuie să înțelegeți, nu aveți nici căderea morală și nici dreptul să faceți ceea ce faceți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *