Ciolacu atrage atenția asupra altei probleme din pandemie: Am închis spitalele. Bunicii au murit cu zile

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Marcel Ciolacu

Premierul României a precizat, într-un interviu dat înainte de plecarea în SUA, că achiziția vaccinurilor anti-COVID nu a fost cea mai mare problemă din timpul pandemiei, ci faptul că au fost spitale închise, iar persoanele care aveau nevoie de asistență medicală nu au beneficiat de acest lucru.

Marcel Ciolacu a explicat în cadrul interviului dat la Realitatea Plus că în timpul pandemiei, România a fost pe primul loc în lume la mortalitate excesivă, deoarece s-au închis spitalele, iar românii nu au beneficiat de acces la sistemul medical.

Mi-aş dori întâi şi întâi să aflăm adevărul, tot ce s-a întâmplat în pandemie. (…) Nu cred că dosarul cu vaccinurile este cel mai important. Noi am fost pe primul loc în lume, în timpul pandemiei, la mortalitate excesivă. Cu alte cuvinte, am închis spitalele, şi bunicii şi părinţii noştri şi familiile noastre au murit cu zile, pentru că nu am găsit sistemul şi nu am luat deciziile corecte ca românii să aibă acces la actul medical. Acolo este cea mai mare problemă a celor care au guvernat pe timpul pandemiei. Nu vaccinurile, nu banii. Vieţile omeneşti”, a transmis Ciolacu, citat de Agerpres.

Premierul a cerut ca statul român să facă o analiză pe fiecare spital privind cifrele și modul în care s-a desfășurat sistemul de sănătate. „Ceea ce s-a întâmplat atunci nu mai trebuie să se întâmple vreodată”, a spus Ciolacu. În cadrul interviului a comparat situația din țara noastră cu Franța, unde un ministru al Sănătăţii este anchetat pentru mortalitatea din timpul pandemiei

Ciolacu i-a acuzat pe cei de la USR de amatorism în gestionarea pandemiei

Premierul Ciolacu i-a acuzat pe cei de la USR de amatorism în gestionarea situației pandemice. „Noi considerăm, când ajungi ministru, premier, treci pe acolo, iei nişte decizii, influenţează vieţile la milioane de români şi nu poţi să răspunzi: ‘A fost o oportunitate’. Când te joci cu vieţile oamenilor, nu mai vorbim de oportunităţi. Trebuie odată să stopăm. Ca să fii ministru, trebuie să fii pregătit. Nu pentru că ai tu un aranjament în interiorul partidului şi te-ai dus tu acolo. Ai luat decizii proaste, nu poate tot timpul să plătească statul român. Infringemente, tot felul de contracte care ştiai bine că nu se duc la îndeplinire. Altfel nu ne vindecăm”, a transmis Ciolacu.

Trebuie să ştii să îţi iei informaţiile, să faci conexiunile. Ei nu s-au priceput. Ei au furat bazele de date pentru cei care se vaccinează, ca să le folosească electoral. Atât au putut. Au crezut că dacă negociază pe la Bruxelles, cumpără mai multe vaccinuri, cei de acolo le face vreun favor. Dar s-a şi văzut. După opt luni de zile a fost o catastrofă„, a mai completat liderul de la Palatul Victoria.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: