Skip to content
Politică

Ciolacu: Avem informaţii că ţările europene nu permit organizarea de secţii de votare pentru români

Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că are informaţii potrivit cărora unele capitale ale Europei nu permit organizarea de secţii de votare pentru români.

Avem informaţii, dacă nu oficiale, neoficiale, dar clare, că toate capitalele şi ţările europene nu permit pe teritoriul ţării lor secţii de vot necesare pentru ca românii din diaspora să voteze. Este îngrijorător deoarece se încalcă principiul fundamental de a alege şi de a fi ales. Revoluţia din 1989 a pornit de la Timişoara şi primul lucru pe care l-au cerut oamenii a fost principiul de a alege şi de a fi ales în mod democratic. E necesară o discuţie cu ministrul de Externe pentru ca românii să nu aibă o nouă umilinţă, aşa cum au avut-o când au stat ore întregi în vămi, pentru a intra în ţară. Nu am luat în calcul că ţările vor interzice organizarea de secţii”, a afirmat Ciolacu într-o conferinţă de presă la Timişoara.

Liderul PSD a mai spus că a aflat că proiectul privind acordarea de tichete pentru copii a fost tăiat” de vicepremierul Raluca Turcan: ”Nu este o zi veselă pentru noi, după bâlbâielile cu deschiderea şcolilor. Astăzi am aflat că un proiect de lege cu tichete pentru copii, iniţiat de doamna Turcan când era în opoziţie, este tăiat de doamna Turcan care acum este vicepremier. După ce nu am găsit bani pentru alocaţii, banii i-am alocat în contul la dispoziţia primului ministru pentru mită. După ce nu am găsit soluţiile necesare şi nu s-au înţeles pe comisionul pentru măştile care trebuia să ajungă la copii, acum trebuie să îndreptăm în Parlament această nouă nedreptate copiilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *