Skip to content
Politică

Ciolacu: Avem mai multe nume de prim-ministru, unul este mai conturat. Nu este membru PSD, nu e Dâncu, Grindeanu sau Maior

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că are o soluţie “conturată” pentru funcţia de premier,  în cazul în care moţiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Orban va trece. El nu a vrut să dezvăluie numele, dar a precizat că nu este membru de partid, excluzându-I totodată pe Vasile Dâncu, Sorin Grindeanu sau George Maior.

Mergem cu o propunere de prim-ministru, sperăm să fie susţinută de toate forţele politice care vor vota moţiunea de cenzură şi cu un program de guvernare pe termen mediu. Decizia constituţională aparţine preşedintelui, pe cine va desemna preşedintele să constituie un nou guvern, în cazul în care va trece moţiunea de cenzură. Avem mai multe nume de prim ministru, unul este mai conturat. Nu mai este membru PSD, a fost membru al Partidului Social Democrat, are un istoric în cadrul Partidului Social Democrat. Nu este domnul Dâncu persoana respectivă şi nici Sorin Grindeanu. George Maior este exclus, eu nu îl cunosc. Periodic, când venim cu moţiunea de cenzură, ca să fie imediat dusă într-un alt spaţiu, apare numele George Maior. Va fi un om ancorat în realitate, care ştie să gestioneze problemele României într-o astfel de perioadă”, ”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR 1.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a aniunţat, luni, depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban, pe care l-a calificat drept ”cel mai dezastruos Guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani”.

Moţiunea de cenzură a PSD va fi citită în plen reunit pe 20 august, la ora 12.00. Votul şi dezbaterea moţiunii vor fi stabilite ulterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *