Premierul Marcel Ciolacu a prezidat miercuri, cea de-a treia reuniune din acest an a Comitetului Naţional pentru Aderarea României la OCDE (Comitetul Naţional), la care au participat reprezentanţii tuturor instituţiilor de resort implicate în procesul de aderare. România a reuşit să obţină până la acest moment 5 avize formale din cele 26 prevăzute. Prim-ministrul României a solicitat instituţiilor cu atribuţii să menţină în atenţie cele peste 20 de evaluări programate până la finalul anului 2024 în domenii precum protecţia consumatorilor, afaceri sociale, comerţ, agricultură, investiţii, politici digitale, conduita responsabilă în afaceri, educaţie, politici de reglementare, pescuit, pensii private, sănătate.
Potrivit Executivului, discuţiile au avut ca obiectiv coordonarea eforturilor instituţionale necesare pentru avansarea procesului de aderare a României la OCDE, cu accent asupra evoluţiilor anticipate în semestrul II 2024 şi începutul 2025 şi au fost trecute în revistă stadiul procesului de aderare din perspectiva progreselor din ultima perioadă şi a priorităţilor pe termen scurt.
Premierul Marcel Ciolacu a punctat principalele evoluţii din proces, amintind că în urma evaluărilor susţinute în cadrul Comitetelor OCDE, România a reuşit să obţină până la acest moment 5 avize formale din cele 26 prevăzute, în cadrul Comitetului pentru Concurenţă, Comitetului pentru Politica de Dezvoltare Regională, Comitetului pentru Industria Siderurgică, Comitetului pentru Construcţiile Navale şi Comitetului Înalţilor Funcţionari pentru Buget.
Prim-ministrul României a solicitat instituţiilor cu atribuţii să menţină în atenţie cele peste 20 de evaluări programate până la finalul anului 2024 în domenii precum protecţia consumatorilor, afaceri sociale, comerţ, agricultură, investiţii, politici digitale, conduita responsabilă în afaceri, educaţie, politici de reglementare, pescuit, pensii private, sănătate.
Membrii Comitetului au făcut şi o trecere în revistă a recomandărilor prioritare primite de România în cadrul primei runde de evaluări susţinute în unele Comitete OCDE, în domenii precum: mediu, deşeuri, guvernanţa publică, guvernanţa corporativă, conduita responsabilă în afaceri, pensii private, impozitare, arată Guvern.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News