Ciolacu: Bulgaria aşteaptă în continuare un raport în ceea ce priveşte MCV

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, marţi la Berlin, că ţara noastră a depăşit momentul MCV, spre deosebire de Bulgaria, iar România are toate condiţiile tehnice îndeplinite pentru aderarea la spaţiul Schengen.

„România a îndeplinit toate cerinţele tehnice pentru aderarea la spaţiul Schengen. Cunoaştem că pachetul de aderare la spaţiul Schengen este România şi cu Bulgaria. Bulgaria aşteaptă în continuare un raport în ceea ce priveşte MCV. România a depăşit acest moment şi nu mai are Mecanismul impus de la Comisia Europeană. Deci a depăşit şi acest moment”, a explicat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă comună cu Olaf Scholz, cancelarul german, susţinută marţi la Berlin.

Premierul României a mai spus că în perioada următoare MAE, reprezentanţa României la Comisia Europeană, preşedintele Klaus Iohannis şi toţi decidenţii politici importanţi se vor implica pentru atingerea acestui obiectiv de aderare.

„Vreau să îi mulţumesc nu numai domnului cancelar, dar şi domnului premier Pedro Sanchez care susţine în egală măsură aderarea României la spaţiul Schengen. Sunt ferm convins că Reprezentanţa României la Comisia Europeană, Ministerul de Externe, Preşedintele României, eu, cu toţii în perioada următoare, o să ne implicăm pentru această provocare sub preşedinţia Spaniei”, a mai declarat Ciolacu.

Şeful Executivului a mai precizat că trebuie văzut întreg contextul european, iar politicile interne este mai bine să fie ţinute numai în spaţiul intern.

„De asemenea, cred că este corect ca orice politică internă să nu afecteze politica UE şi o decizie a Parlamentului European şi a Comisiei Europene. Politicile interne este bine câteodată să ţină numai de spaţiul intern. Ca şi lideri politici poate ne propunem să fim eterni în anumite funcţii, dar trebuie să vedem întregul context european şi să ne ridicăm la nivelul de oameni de stat, atunci când luăm anumite decizii”, a conchis Marcel Ciolacu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL