Skip to content
Politică

Ciolacu a anunțat când va depune PSD moțiunea de cenzură. Apel dur către PNL

Inquam Photos / Octav Ganea

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc miercuri, de la ora 13.00, într-o şedinţa comună în care premierul Ludovic Orban prezintă raportul privind măsurile luate de Guvern pentru limitarea răspândirii coronavirusului, organizarea alegerilor locale şi deschiderea noului an școlar.

Pe 14 septembrie, elevii se vor întoarce la ore, iar scrutinul este programat să se desfășoare pe 27 septembrie, după cum a votat Parlamentul.

" "

Declarațiile lui Marcel Ciolacu, liderul PSD, în Parlament:

”Un haos imens, o economie pusă la pământ și șomaj galopant – Asta e România după o guvernare liberală. O țară în derivă condusă de un guvern fără credibilitate. Miniștrii se contrazic între ei, iar românii nu mai înțeleg nimic.

Ați eșuat în gestionarea epidemiei, în gestionarea economiei. Ați trădat încrederea românilor.

V-au interesat doar alegerile și funcțiile pentru rude și clientela de partid. 

Domnule Orban, nu v-a păsat de oameni, de sănătatea lor. Ați avut o singură obsesie – alegerile anticipate. Pentru asta ați sacrificat tot.

Când românii erau închiși în case, ați devalizat bugetul Românie. Sute de milioane de euro au ajuns în buzunarele clientelei de partid. Trebuiau să câștige ca să vă finanțeze campaniile electorale.

Tot mecanismul infracțional a fost dezvăluit în raportul de ieri al Curții de Conturi. Bugetul public a fost jefuit sub umbrela stării de urgență.

Ați sabotat cu bună știință sănătatea românilor.

Prejudiciu de 650 de milioane de lei, peste 800 de nereguli constatate de Curtea de Conturi doar în starea de urgență.

PNL tropăie de nerăbdare să facă alegeri. PNL știe că orice amânare duce la pierderea puterii. Știți că atunci vă veți pierde și libertatea.

Noi nu ne opunem alegerilor. E momentul ca românii să vă dea o lecție. Dar le puteți organiza în siguranță?

Cum vor vota pacienții COVID-19? Cum se vor organiza alegerile în școli? Cum se vor dezinfecta ștampilele? Oamenii așteaptă răspunsuri.

Mai e o lună până la începerea școlii și ați pierdut toată vara și nu ați făcut nimic. Ați pasat acum răspunderea către primari și directorii de școli. Fără un ghid oficial, fără proceduri clare, fără a suplimenta numărul de cadre didactice,  fără investiții. Nici măcar tabletele n-ați fost în stare să le cumpărați.

Cu sprijinul lui Iohannis, nouă luni ați distrus pas cu pas economia.

Milioane de români au au acces la sistemul medical.

PSD nu va permite ca România să se scufunde în incompetența și hoția patronată de PNL.

Pe 17 august PSD va depune moțiunea de cenzură. Trebuie să plecați acasă sau la pușcărie, în funcție de faptele fiecăruia.”

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *