Ciolacu, cel mai dur atac la adresa lui Iohannis: Nu l-aș putea pune vreodată Comisar European

Sursa foto: X

În următoarele săptămâni, România va trebui să trimită către Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, propunerea pentru viitorul Comisar European din partea țării noastre. Având atributul de nominalizare a acestuia, Premierul Marcel Ciolacu respinge zvonurilor cu privire la o posibilă numire a actualului Președinte, Klaus Iohannis.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, respinge vehement acest scenariu, în condițiile în care, după 10 ani de mandat, românii se declară nemulțumiți de actualul șef al statului. Cea mai recentă poziție a Premierului față de Iohannis este și cea mai categorică din ultima vreme: “nu l-aș putea pune vreodată comisar European”.

Atributul privind nominalizarea comisarilor europeni aparține premierului. Întrebat dacă l-ar nominaliza pe Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a răspuns:

„Haideți să vedem portofoliul exact pe care o să-l negociem. E o procedură nu tocmai simplă. A cerut doamna Ursula și bărbat și femeie. Dânsa va avea și un interviu propriu cu cei nominalizați, mi se pare foarte corect. Deci, haideți să vedem portofoliul. Este un candidat serios Mihai Tudose pentru zona de economie. Ește om politic, are și experiență, e unul dintre candidați. Sunt mai mulți colegi, nu vreau să intru în toate detaliile pentru că suntem în mijlocul unei negocieri. Plus că la noi, ca întotdeauna, e o struțo-cămilă, eu nominalizez, domnul președinte negociază în cadrul Consiliului ” a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul l-a taxat dur pe Iohannis și după summitul NATO de la Washington

Invitat într-o emisiune la Romania TV, premierul Marcel Ciolacu a făcut o serie de referiri la viitorul profesional al lui Klaus Iohannis, care în această perioadă își caută de muncă “la nivel înalt”. După 10 ani la cârma României, acesta are dificultăți în a securiza sprijinul celorlalte țări europene pentru o poziție politicoasă fie în cadrul NATO, fie în cadrul diferitelor instituții europene.

Marcel Ciolacu l-a taxat dur pe Iohannis și după summitul NATO de la Washington, unde Klaus Iohannis, în pragul campaniei pentru prezidențialele din România, l-a avut alături pe Nicolae Ciucă, candidatul PNL. Statulul legal și constituțional al actualului șef de stat nu i-ar permite acestuia să se implice în campania electorală în favoarea vreunui candidat.

„Vi s-a părut ca, timp de zece ani, domnul președinte a fost un președinte independent, apolitic, că nu s-a implicat in campaniile electorale alături de PNL? Domnul Iohannis nu s-a implicat în campaniile PNL? Domnul Iohannis nu a atacat PSD si implicit pe mine personal? Aveți alte așteptări pe sfârșit de mandat? Eu nu am”, a declarat premierul Ciolacu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: