Ciolacu: Cetăţenii şi antreprenorii nu trebuie să resimtă efectele caniculei

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Twitter

Comitetul pentru Energie reunit, vineri, în şedinţă din cauza situaţiei gererate de caniculă, a luat mai multe decizii pentru perioada următoare, ubna dintre ele vizând verificarea preţurilor, astfel încât consumatorii să fie protejaţi. De asemenea, Guvernul anunţă că este în grafic cu plata sumelor către furnizori, iar întâlnirile cu aceştia vor continua pentru a stabiliza situaţia. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat, la finalul întâlnirii, că se vor dispune măsuri care să asigure energia indiferent de condiţiile meteo.

„Guvernul, instituţiile responsabile şi reprezentanţii producătorilor, distribuitorilor şi furnizorilor de energie vor definitiva planul ce va include măsuri imediate şi pe termen mediu care să asigure energia necesară consumului cetăţenilor şi economiei”, a transmis, vineri, Guvernul, după reuniunea Comitetului pentru Energie, într-un comunicat de presă.

”Este nevoie să colaborăm mai strâns şi să accelerăm investiţiile în reţeaua naţională de transport, în capacităţile noi de producţie şi de stocare a energiei. Cetăţenii români şi antreprenorii nu trebuie să resimtă efectele generate de perioada de caniculă. Mă voi implica direct pentru a face tot ce ţine de Guvern – modificări legislative, sprijin financiar pentru investiţii, dialog cu finanţatorii europeni”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, citat în document.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: