Ciolacu: „Mihai Tudose, nu doreşte să meargă comisar”. Pe cine ia premierul, însă, în calcul

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre numirea comisarului european, că posturile se negociază întâi în interiorul famililor europene şi că urmeaxă să aibă discuţii şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Premierul a anunţat că europarlamentarul PSD Mihai Tudose nu doreşte să meargă comisar, arătând că a avut o discuţie cu acesta, şi a zis că vrea să rămână alături de echipă. ”Cu alte cuvinte m-a refuzat”, a mai spus premierul. Despre Victor Negrescu, Marcel Ciolacu a arătat că este o variantă de comisar.

”În perioada următoare, urmează să avem discuţii, să am şi discuţii directe cu doamna preşedintă a Comisiei, Ursula von der Leyen. Scrisoarea, normal e adresată preşedintelui României, fiindcă preşedintele este membru al Consiliului European. Cum e şi normal, preşedintele a direcţionat acea scrisoare către prim-ministru, pentru că prim-ministrul este cel care desemnează comisarul european. Posturile se negociază întâi în interiorul famililor europene. Prima opţiune este dacă fostul comisar, România îl mai menţine, lucru pe care l-am decis deja, nu mai menţinem fostul comisar, doamna Vălean, care a fost la transporturi”, a spus premierul Ciolacu despre negocierile pentru numirea unui nou comisar european.

El a precizat că urmează în perioada următoare, în urma negocierilor din interiorul familiilor europene.

”Ce pot să vă spun foarte clar şi nu spun cu bucurie, colegul nostru, Mihai Tudose, nu doreşte să meargă comisar. Am avut o discuţie cu dânsul, a zis că vrea să rămână alături de echipa, pentru că, în momentul în care devii comisar, nu mai ai dreptul să faci politică, trebuie să te retragi din politică. A decis să rămână împreună, în echipa pe care o formăm cu toţii. Cu alte cuvinte m-a refuzat, aşa, să fiu mai direct”, a comentat şeful Executivului.

Despre varianta ca europarlamentarul Victor Negrescu să fie comisar european, Ciolacu a răspuns: „Este una dintre opţiuni”.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: