Ciolacu continuă consultările pentru finalizarea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare

Sursa foto: X

Premierul Marcel Ciolacu continuă marţi consultările cu partidele pentru finalizarea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare, anunţă Executivul, REPER şi Forţa Dreptei fiind partidele care vin la discuţii.

Premierul Marcel Ciolacu va continua, marţi, discuţiile cu partidele politice pentru finalizarea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din 2024, se arată în anunţul Guvernului. Potrivit programului, la ora 9:00 va avea loc discuţia cu reprezentanţii REPER iar la ora 10:00, cu Forţa Dreptei.

”Din partea Guvernului, vor participa la întâlniri alături de premierul Marcel Ciolacu, viceprim-ministrul Marian Neacşu şi vicepremierul şi ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu”, mai spune Executivul.

Luni, premierul s-a întâlnit cu cei de la USR, de la AUR UDMR, partidului Dianei Şoşoacă, S.O.S. România şi minorităţile.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri, că de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi va invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor.

„Aceasta este abordarea corectă şi nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu iniţieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanşa o criză guvernamentală şi instabilitate în România”, a subliniat el.

Liderul PSD a mai spus că vineri era ultima zi în care putea fi adoptată hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor prezidenţiale la 15 septembrie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: