Ciolacu: Dacă soluționarea unui dosar de pensie ajungea la 2-3 ani, acum termenul e de 3-4 luni

Sursa: X

Marcel Ciolacu a spus, în cadrul unei declarații de presă alături de premierul Italiei, Giorgia Meloni, că este recunoscător Guvernului și ministerului Muncii din Peninsulă pentru că au deblocat situația privind soluționarea dosarelor de pensie ale românilor care au lucrat în Italia. El a precizat că durata de așteptare de 2-3 ani s-a redus la 3-4 luni datorită suplimentării funcționarilor italieni care se ocupă de acestea.

„Vreau să vă mulțumesc în mod special, atât dumneavoastră cât și Ministerului Muncii și Politicilor Sociale din Italia, pentru deblocarea situației în ceea ce privește soluționarea dosarelor de pensie ale românilor care au lucrat în Italia. Dacă până acum durata de așteptare pentru soluționarea unui dosar ajungea la 2-3 ani, acum, prin suplimentarea funcționarilor italieni care se ocupă de acest lucru, acest termen s-a redus la 3-4 luni. Este extrem de important pentru un premier de stânga să aibă grijă de românii care se află în pragul pensionării, indiferent că trăiesc în țară sau în diaspora. Și vă mulțumesc încă o dată pentru acest lucru!”, a declarat Marcel Ciolacu.

În urma reuniunii interguvernamentale România-Italia, care a avut loc la Roma, Marcel Ciolacu și Giorgia Meloni au semnat o Declarație comună prin care se pun bazele unui plan de acțiune care va întări la un alt nivel relațiile dintre cele două state.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL