Ciolacu deschide ușa PSD pentru LGBT, atei și legalizarea drogurilor și prostituției

Marcel Ciolacu și Victoria Stoiciu, sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu vorbește despre Dumnezeu și familie în discursul său, dar în același timp a deschis ușa partidului pentru comunitatea LGBT, pentru ateii care atacă Biserica și care cer frecvent legalizarea drogurilor și prostituției.

Victoria Stoiciu pare a fi calul troian din partid, iar Marcel Ciolacu a instalat-o direct în funcția de vicepreședinte pentru relația cu ONG-urile. Stoiciu are idei complet diferite de ceea ce susține și promite președintele PSD și, mai ales, în trecut a criticat foarte dur partidul, caracterizându-l drept „ciuma” politicii.

Victoria Stoiciu a lucrat pentru fundația germană Friedrich-Ebert-Stiftung și de mai mulți ani era apropiată de PSD. În momentul în care Ciolacu a ajuns premier, a numit-o pe Stoiciu consilier de stat în echipa sa.

Victoria Stoiciu și „ciuma” PSD

Victoria Stoiciu a criticat foarte dur PSD, partid care a răsplătit-o acum cu funcție de vicepreședinte. Se pare că cine înjură mai mult PSD are șanse mai mari să ajungă la conducerea partidului, decât toți acei membri care lucrează pentru partid de 20 de ani. Marcel Ciolacu i-a ignorat pe PSD-iștii care la fiecare campanie electorală depun eforturi pentru a mobiliza electoratul și a adus-o în PSD pe Stoiciu, care a atacat partidul.

În 2018, Stoiciu spunea că PSD ar fi un fascism și publica un mesaj în care critica partidul condus atunci de Liviu Dragnea. Stoiciu era supărată pentru că PSD organizase referendumul pentru familie.

„Cum poți jefui o țară? Creezi o falsă problemă, care menține atenția publică ocupată. De exemplu, organizezi un referendum inutil pe o problemă care nu există. Găsești niște țapi isășitori, cum ar fi comunitatea LGBT, progresiștii, Soros, și ai liniștea asigurată pentru a-ți face mendrele. Asta se cheamă în esență, fascism – deținerea guvernării de către un individ, un grup sau controlul acesteia de orice putere privată”, scria Stoiciu, în 2018.

În același an, Stoiciu distribuia pe pagina sa de Facebook imagini cu mesajul „PSD, ciuma neoliberală” (foto mai jos). În 2017, Stoiciu o batjocorea și pe Gabriela Firea.

 

PSD bate palma cu comunitatea LGBT

Victoria Stoiciu este o reprezentantă a comunității LGBT, după ce în trecut a susținut cauza acestora și a participat la numeroasele „gay pride” care sfidează bunul simț și Biserica.

Victoria Stoiciu consideră că poporul român se trage din homosexuali, iar homosexualitatea este reprezentativă pentru istoria României.

„Mi-am pus ia mea românească  si m-am dus la Marșul Diversitatii. (…) Dacă de la Roma ne tragem si dacă-n  a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume – un nume de Traian, apăi împăratul Traian era reputat pentru homosexualitatea sa. Mai târziu, istoria noastră e plină de voeivozi cu apucături homosexuale, cel mai vestit fiind Radu cel Frumos, dar și Alexandru Iliaș, Mihnea Turcitul, etc”, scria Stoiciu pe Facebook, în 2017, după ce a participat la marșul gay și a fluturat steagul curcubeu.

Ca orice reprezentant al comunității LGBT, Stoiciu urăște Biserica Ortodoxă și orice formă de familie. Aceasta a atacat în repetate rânduri reprezentanții BOR, ea însăși fiind atee, și a criticat referendumul pentru familie.

„Concetățenilor noștri din comunitatea LGBT care au fost supuși unui tratament discriminatoriu și plin de ură pe toată perioada derulării acestei campanii, le transmitem un mesaj de solidaritate. Vom fi alături de ei și de acum încolo în încercarea de a le proteja drepturile și asigura o viață decentă”, scria Stoiciu după rezultatul de la referendumul pentru familie.

 

Marcel Ciolacu ar trebui să le explice colegilor săi din PSD dacă este de acord cu legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex, pentru că în trecut chiar PSD-iștii au susținut referendumul pentru familie. Marcel Ciolacu a vorbit în repetate rânduri despre familie, dar e obligat să-i explice electoratului cum vede această familie: formată din doi bărbați sau două femei? Pentru că vicepreședintele pe care l-a adus în PSD susține toate ideile comunității LGBT.

„Dacă vreți să vă convingeți, dragi homofobi, puteți încerca voi să vă limitați iubirile la sexul între patru pereți și eventual cu becul stins. Acum, personal, cred că instituția căsătoriei e ușor perimată, dar dacă tot o practicăm, să acordăm acest drept la suferință tuturor, în mod egal”, mai scria Stoiciu pe rețelele de socializare, într-o tentativă de a apăra comunitatea LGBT.

În 2021, când Stoiciu se pregătea să fie consiliera lui Ciolacu, promova pe Facebook filmele gay și le considera un „statament politic”. Practic, Stoiciu voia ca ideile LGBT să devină politică națională în România.

Stoiciu, în război cu Biserica

Victoria Stoiciu nu crede în Dumnezeu și cu fiecare ocazie atacă Biserica Ortodoxă Română și pe credincioși. Atacurile lui Stoiciu la adresa BOR sunt de fapt atacuri la adresa celor care cred în Dumnezeu.

„Profesorii de religie sunt obligați să participe la marșul Coaliției pentru Familie. Și să facă propagandă în școli pentru cauza Coaliției. Profesorii de religie, altfel plătiți din bani publici, sunt subordonați dublu – Ministerului Educației, dar și BOR. BOR, care nu plătește nici un fel de taxe. Se întâmplă în România anului 2017. În România, care se vrea laic, dar în care statul e doar anexa bisericii și a popimii”, scria Stoiciu, în 2017.

Chiar dacă urăște Biserica și nu crede în Dumnezeu, Stoiciu se consideră și expertă în religie și explică Biblia pe rețelele de socializare. Aceasta consideră că „dictatura” l-a ucis pe Iisus, iar „plebea” a decis răstignirea, deși contextul era complet diferit.

„tipul acela de dictatură care a dus la răstignirea lui Isus, ca sa vorbesc în termeni pe care ei, se presupune, îi înțeleg – nu uitați că cea care a decis moartea lui Isus a fost plebea”, scria Stoiciu, în 2018, îndemnându-i pe români să boicoteze referendumul pentru familie.

Legalizarea drogurilor și prostituției

Victoria Stoiciu s-a pronunțat favorabil și pentru legalizarea prostituției și drogurilor. Noul vicepreședinte PSD consideră că România ar trebui să dea liber la consumul de droguri și la frecventarea prostituatelor. Ea nu le consideră prostituate, ci „lucrătoare sexuale”, de parcă sexul ar fi o meserie care se învăța la universitate după mulți ani de studii.

„Personal sunt pentru legalizare, dar înțeleg că e un pas prea mare, prea abrupt”, scria Stoiciu, în 2017.

În timp ce premierul Ciolacu anunța război drogurilor, Stoiciu, consiliera sa, cerea legalizarea consumului de droguri. Poate cei doi ar trebui să se înțeleagă între ei. Tot Stoiciu îl contrazice pe Ciolacu și spune pe Facebook că „noi de fapt nici nu încercăm să luptăm și doar ne prefacem”. Probabil consiliera lui Ciolacu știe mai bine cum se combate criminalitatea organizată pentru că a citit în cărți și acum i le povestește lui Ciolacu. Stoiciu susține ideile lui Vlad Zaha, cel care vrea ca toate drogurile să fie legalizate. Deja PSD-ul lui Marcel Ciolacu pare a fi partidul LGBT, ateu, cu droguri și prostituate legalizate.

„Cum putem spune că am piedrut lupta cu drogurile, în acest context, când noi de fapt nici nu încercăm să luptăm și doar ne prefacem? Dacă continuam așa, să băgăm la pușcarie puști pentru un joint, e clar că lupta e pierdută”, spunea Stoiciu, în 2023, când era consilieră de stat în biroul lui Ciolacu.

Stoiciu, noul experiment Remus Cernea

Victoria Stoiciu pare a fi noul experiment Remus Cernea pe care îl încearcă PSD pentru a se apropia de un electorat care nu este deloc compatibil cu membrii partidului. Stoiciu are exact aceleași idei pe care le promova și Remus Cernea.

În 2012, PSD i-a oferit un mandat de deputat de Constanța lui Remus Cernea, ales pe lista USL. Cernea controla Partidul Verde, parte din USL, însă era foarte mult ajutat de Dacian Sârbu, soția lui Victor Ponta. Inițial, Cernea a fost consilier al premierului Ponta, apoi promovat în funcția de deputat.

Atunci când membrii PSD au înțeles că ideologia lui Cernea era nocivă pentru partid, l-au izolat pe scena politică, iar astăzi fostul deputat ecologist este celebru doar pentru aberațiile promovate în politică.  În 2009, Cernea își dorea președinte „o femeie romă, lesbiană și atee”. De asemenea, ONG-istul era un susținător al legalizării prostituției și drogurilor, și critica frecvent Biserica.

Victoria Stoiciu va urma și ea să candideze la parlamentare, cel mai probabil. Dar problemele pentru PSD-iști vor apărea atunci când Stoiciu va începe să promoveze proiecte de lege pentru comunitatea LGBT și împotriva Bisericii. La Congresul PSD, Olguța Vasilescu a lansat un mesaj împotriva comunității LGBT, spunând că în Craiova „nu au cântat femei cu barbă”.

Deja membrii comunității LGBT roiesc în jurul noului vicepreședinte PSD. Florin Buhuceanu, militant pentru drepturile comunității gay și trans, s-a grăbit să îi ureze succes Victoriei Stoiciu în noua funcție de vicepreședinte PSD (foto mai jos).

Marcel Ciolacu vrea voturile comunității LGBT, dar riscă să piardă voturile electoratului care susține familia și biserica. Extremismul comunității LGBT va provoca scandaluri în PSD și îi va îndepărta pe membrii care au mobilizat masele de votanți. Cu acest transfer politic direct la vârful partidului, Ciolacu trebuie să dea explicații în fața electoratului și să precizeze dacă a devenit un simpatizant al comunității LGBT, un critic al Bisericii Ortodoxe și dacă vrea legalizarea drogurilor și prostituției.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: