Skip to content
Politică

Ciolacu, despre ancheta DNA: mi se pare corect să fie solicitate aceste documente, sunt bani publici

Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că DNA a solicitat documente nu doar de la social-democraţi, dar şi de la PNL. El crede că este normal să fie cerute asemenea acte, deoarece sunt bani publici şi trebuie să se facă anchetă pentru a se vedea despre ce este vorba.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce documente a cerut DNA de la PSD şi dacă sunt informaţii că se cercetează şi modul cum au fost cheltuiţi banii în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. „Nu ştiu dacă e legal… Din ce ştiu eu, şi m-au informat avocaţii şi contabilii, s-au cerut aceste documente. Nu suntem singurul partid la care s-au cerut, am înţeles că s-au cerut şi la PNL. Mi se pare corect să fie solicitate aceste documente, sunt bani publici, să se facă anchetă şi să vedem despre ce este vorba. Nu sunt îndreptăţit să vă spun din ce perioadă, cred că nici nu e legal. Să întreb avocaţii dacă am voie să vă dau astfel de informaţii. Ce pot să vă spun foarte clar, toate contractele pe care le-a avut PSD şi care au fost considerate legale din punctul de vedere al avocaţilor noştri s-au achitat sau sunt eşalonate în curs de achitare”, a detalia el.

Întrebat despre faptul că Anton Pisaroglu, consulantul Vioricăi Dăncilă în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2019, spune că nu a fost plătit de PSD, Ciolacu a spus: „Nu am o comunicare directă cu domnul Pisaroglu. Sunt preşedintele PSD interimar, nu sunt nici avocatul, nici contabilul partidului”.

Marcel Ciolacu a mai fost întrebat de ce în şedinţa informală pe care a avut-o cu liderii partidului la Constanţa, la sfârşitul săptămânii trecute, a spus că DNA vine după Viorica Dăncilă. „Nu am spus acest lucru. Vi se pare corect ca să-mi informez colegii la şedinţele informale despre situaţia financiară a partidului? Cred că este atributul meu. Acest lucru l-am făcut la toate, în schimb nu am avut o discuţie în ceea ce o priveşte pe doamna Dăncilă”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Dăncilă aşteaptă un telefon de lămurire

Fostul lider şi candidat PSD la prezidenţiale Viorica Dăncilă a comentat informaţiile conform cărora actualul preşedinte al partidului Marcel Ciolacu ar fi vorbit despre o anchetă DNA vizând cheltuielile din campania sa pentru prezidenţiale, precizând că nu ştie de o astfel de anchetă, dar că există una care vizează perioada 2017 – 2019, înainte ca ea să preia partidul.

Ea a afirmat că aşteaptă un telefon de la actuala conducere a PSD în care să i se ofere explicaţii şi s-a declarat dispusă să meargă la DNA, dacă i se va cere. De asemenea, Viorica Dăncilă a făcut şi precizări referitoare la contractul cu consultantul Anton Pisaroglu, care acuză că nu şi-a primit banii de la PSD. Viorica Dăncilă a afirmat şi că discută foarte rar cu actuala conducere a partidului, dovedindu-se că nu a fost nevoie de experienţa ei de prim-ministru.

Fifor califică situaţia drept „poveşti de proastă calitate”

Potrivit News.ro, fostul secretar general al PSD din perioada campaniei pentru prezidenţiale Mihai Fifor afirmă, despre existenţa unei anchete a DNA privind campania pentru prezidenţiale a Vioricăi Dăncilă, că nu a cerut nimeni date despre modul în care a fost derulată campania, calificând informaţiile pe această temă drept ”poveşti….de proastă calitate, cu PSD cel mereu corupt, cu furt din banii publici, cu nenorociri peste nenorociri, doar, doar s-o mai crea o ştire despre PeSeDe-ul ăsta pe care unii îl vor mort şi îngropat”.

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu ar fi anunţat, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Constanţa cu liderii PSD, că Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut documente de la partid legate de datoriile şi contractele PSD din campania electorală de la prezidenţiale şi că se aşteaptă ca aceasta să fie temă de campanie împotriva PSD. Conform Antena 3, Ciolacu le-a mai spus membrilor partidului că el crede că Viorica Dăncilă va fi ridicată de DNA.

Consultantul Vioricăi Dăncilă din campania pentru alegerile prezidenţiale, Anton Pisaroglu, susţine că nu a fost plătit de către liderii partidului şi ameninţă că ar putea acţiona PSD în judecată, a anunţat Europa Liberă. Surse din PSD susţin că Pisaroglu ar fi avut un contract de 2 milioane de euro/lună, însă consultantul afirmă că preţul nu ar fi real, deşi refuză să spună care este suma datorată de PSD.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat în urmă cu mai bine de o săptămână, într-o conferinţă de presă, că situaţia financiară a partidului este una rezonabilă şi că mai există datorii care trebuie discutate. El a precizat că social-democraţii sunt în procesul de a stabili care este exact justificarea acestor datorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *