Marcel Ciolacu, despre alegeri: „Următorii ani ai României nu sunt despre noi, nici despre PSD sau despre PNL”

Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Întrebat de Mihai Gâdea la Antena 3 CNN despre importanța alegerilor prezidențiale și parlamentare în actuala dinamică a României, premierul Marcel Ciolacu a răspuns: 

„M-am uitat pe rezultatele de la europarlamentare. Cele două mari partide au avut peste 50%. 57% la numărul de mandat. Este evident că românii își doresc o stabilitate politică. De fapt, ăsta a fost secretul. Uitați-vă la ce se întâmplă în Bulgaria. Ei nu reușesc să formeze un guvern. Să depășească acest moment, având trei rânduri de alegeri anticipate. Românii își doresc soluții. Își doresc implicare”.

Ciolacu dezvăluie că a fost întrebat dacă va alege între funcția de prim-ministru și cea de președinte:

„Toată lumea m-a criticat acuma, domne, ce o să spună primarii PSD, ce o să spună președinții consiliilor județene că dacă ați anunțat că veți câștiga alegerile prezidențiale, veți renunța la funcția de prim-ministru! NU! E un lucru de bun simț! Dacă vrei să construiești…..”

Ciolacu a adăugat că PSD și PNL trebuie să coopereze în actualul context geopolitic, mai ales după escaladarea tensiunilor dintre NATO și Federația Rusă:

„Următorii ani ai României nu sunt despre noi, nici despre PSD, nici despre PNL. Nu e despre persoanele noastre. Nu e despre primari și președinți. E despre context internațional. Și dacă vrem să nu ratăm această șansă,  puterea trebuie să o împărțim. Fiindcă, altfel, nu ne vom dezvolta și nu o să facem față. Nu se știe în ce direcție o ia războiul din Ucraina. Momentan este regional. Dar trebuie să ne pregătim pentru scenariile rele. Noi nu am anticipat. Este cazul să anticipăm și  politic”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: