Skip to content
Politică

Ciolacu, despre criza politică: Cărţile sunt la Iohannis. Ce se întâmplă cu suspendarea preşedintelui şi alegerile anticipate

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri seară, în emisiunea Dosar de politician, moderată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV, că nu partidul său este cel care deţine soluţia ieşirii din criza politică, ”cărţile fiind la Iohannis”.

Referitor la posibilitatea ca PSD să facă o majoritate cu USR pentru a propune un premier Ciolacu a spus: ”Am face greşeala lui Iohannis, nu ne leagă aceleaşi valori de ei”.

Întrebat despre posibilitatea unui guvern minoritar, Ciolacu a spus: ”Nu putem gira iarăşi o guvernare instabilă. Avem 35% şi am câştigat alegerile, Iohannis nu a vrut să vorbească cu PSD. Nu avem o majoritate in acest moment. Nu aţi vrea să îl întrebaţi de soluţii pe Iohannis, ca el a creat criza, nu PSD? Nu sunt cărţile la noi, sunt la Iohannis, iar momentan a amânat să stăm de vorba pe săptămâna viitoare”.

Cu toate acestea, Ciolacu afirmă că nu se pune problema suspendării preşedintelui.

”Nu vreţi să terminăm cu Guvernul mai întâi? Că nu avem guvern”, a mai declarat liderul PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că propunerea social-democraților rămâne în continuare un guvern format din specialiști care să asigure guvernarea până la declanșarea alegerilor anticipate în martie.

Majoritățile într-o democrație hotărăsc. O majoritate a hotărât ca domnul Cîțu să plece acasă. Tot majoritățile hotărăsc ce fac de acum încolo. Dacă vrem să intrăm într-un bâlci politic cu propuneri mascate ca să ajungă Cîțu, cu o mascaradă în timp ce românii au cu totul și cu totul altă agendă.

Noi am venit cu o propunere foarte clară și am văzut că a fost îmbrățișată cu cei de la AUR să investim un guvern de specialiști, să avem un acord când vom avea o majoritate inclusiv cu președintele României să își asume acest lucru ca după ce trece acest val 4 să organizăm alegeri anticipate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta respinge atât un guvern minoritar, cât și refacerea coaliției de guvernare. „Locica este, ne cheamă la consultări, la consultări spunem aceste lucruri. E posibil ca până la consultări să se creioneze o majoritate care dorește alegeri anticipate. Nu am avut o discuție cu Dacian Cioloș. Ei nu mai pot crea o majoritate, nu au aceeași principii ca să guverneze România, vom avea același efect.

Președintele e cel care desemnează. Cred că principiile sunt mai importante decât numele. Problemele majore sunt în economie în momentul acesta. Avem economiști din toate instituțiile. În acest moment, PSD gândește anumite soluții. Ce înseamnă consultări? Și în politică înseamnă să te așezi la masă.

Dacă ai creat o majoritate pe care poți să o demonstrezi președintelui într-un fel impui această desemnare. Știu foarte exact , în atribuțiile președintelui nu sunt să numească și miniștri din cabinet. Este atributul prim-ministrului. Lucrurile acestea dacă suntem responsabili se pot face foarte repede. Din luna martie începem procedurile pentru anticipate. Nu e o catastrofă. Insistăm pe aceeași coaliție, pe aceeași oameni, și dorim alte rezultate intrăm în teoria idiotului. Nu se modifică nimic dacă tu faci lucrurile la fel, să nu te aștepți la alte rezultate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *