Ciolacu, despre impozitarea progresivă: Ne-au cerut-o toţi, şi Banca Mondială şi toate organismele financiare

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, despre impozitarea progresivă, că au cerut-o toţi, şi Banca Mondială şi toate organismele financiare, el precizând că întotdeauna, nu a exclus menţinerea cotei unice, fiidcă este un instrument mult mai uşor de colectat.

Preşedintele PSD a fost întrebat, după şedinţa Consiliului Naţional al PSD, dacă îşi păstrează ideea impozitării progresive, pentru anul viitor.

”Întotdeauna, am văzut că ne-au cerut-o toţi, şi Banca Mondială şi toate organismele financiare. Dar întotdeauna, eu nu am exclus menţinerea cotei unice, fiidcă este un instrument mult mai uşor de colectat. Dar trebuie puse toate pe masă, să vedem cum e. Dacă am introduce acum adevărata cotă unică, fiindcă acum sunt vreo 50 de excepţii la cota unică, deci noi nu mai avem cotă unică, doar aşa, în fluturaţii electorali, mai venim cu cota unică, în acest moment ar fi o mărire de taxe, iarăşi un lucru rău. Pentru că, atunci când ai o creştere eocnomică mare, nu vii cu taxe noi, pentru că împovărezi zona economică şi vine un revers”, a spus Ciolacu.

El a precizat că se e stabilizează o creştere economică în România între 3,2% şi 3,4%.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: