Ciolacu, despre legea pensiilor: Sunt convins că vom acoperi suma prin buget. Statul trebuie să asigure resursele

marcel-ciolacu
Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, întrebat luni după adoptarea noii legi a pensiilor de către deputaţi dacă va există cele 25 miliarde lei necesare creşterii pensiilor, în două rândul, de la 1 ianuarie şi 1 septembrie 2024, că este ferm convind că va fi găsită suma, atunci când va fi construit bugetul de stat pe anul viitor.

„Sunt 4,8 milioane de pensionari în România. 80% au sub 3.000 lei, 60% au sub 2.000 de lei. Dacă credeţi că trebuie să creăm o problemă pentru oameni care trăiesc cu o pensie sub 2.000 lei, eu vă spun că este o temă falsă”, a adăugat şeful Guvernului.

„Este o lege importantă pentru aproape 4,8 milioane de români. Era în jalon în cererea de plată numărul 4. Am devansat-o, astfel încât să închidem negocierile cu Comisia Europeană în ceea ce priveşte scoaterea acelui faimos 9,4 care ar fi blocat creşterea pensiilor românilor până în anul 2070. Vreau să mulţumesc şi colegilor din PSD, PNL şi din UDMR. Au înţeles foarte bine momentul şi chiar este o lege foarte bună. Aici ar trebui să o felicit pe doamna ministru şi toată echipa de la Ministerul Muncii”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni la Parlament, după ce deputaţii au adoptat proiectul legii pensiilor.

Întrebat dacă, după aceste majorări vom ajunge la 9,4% din PIB, prmeierul a răspuns: „Nu, pentru că anul viitor va fi o creştere a PIB şi nu există încă această problemă”.

Chestionat mai departe dacă le garantează românilor că vor fi două majorări ale pensiilor în 2024, liderul PSD a replicat: „Am spus foarte clar că vor fi două creşteri”.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: