Ciolacu, despre naționalizarea pensiilor private: E un sistem funcțional. Nu îl schimbăm

Sursa foto: Inquam / George Călin
Sursa foto: Inquam / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la interviurile Digi24.ro, că nu a avut nicio discuție politică cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, despre naționalizarea pensiilor private.

„Ce pot să vă spun cu certitudine: nici eu ca lider PSD și premier, și nici Nicolae Ciucă, președinte PNL, nu am luat o decizie despre naționalizarea Pilonului 2 de pensii. Mai mult, nici eu nici dl Nicolae Ciucă nu vom lua o decizie privind Pilonul 2 de pensii, cât timp suntem în aceste funcții”, a precizat premierul, care a mai opinat că oricine poate să aibă o propunere, „(…) suntem în 2023, nu suntem în Evul Mediu și nu dăm foc la vrăjitoare și nu înfierăm oameni cu fierul roșu pe umăr că au avut o opinie”.

„Ca și procedură, nu putea să apară un amendament înaintea discursului meu, pentru că amendamentele se aprobă în Guvern. În guvern nu a existat o astfel de propunere”, a arătat premierul.

„Am avut discuția cu președintele Nicolae Ciucă și am avut aceeași opinie. Nu cred că este bine să venim pe un sistem care funcționează. Că pot fi anumite lucruri: să fie asigurări, să fie mai transparent, sunt lucruri care țin de funcționare nu de naționalizare. E închisă discuția”, a spus Ciolacu.

Citiți AICI articolul complet.

 

 

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL