Ciolacu, despre portofoliul comisarului european: E tentant un portofoliu pe social și două direcţii generale

Sursa foto: Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că negocierile pentru portofoliul comisarului european din partea României continuă şi a precizat că este tentant un portofoliu în zona socială, cu două direcţii generale în interiorul Comisiei, unde acel comisar este decident. De asemenea, Ciolacu a dezvăluit că este tentat şi un post de comisar care are atribuţii în interiorul Comisiei.

Premierul Ciolacu a fost întrebat, miercuri, ce se întâmplă cu negocierea pentru comisarul european.

”S-a amânat o săptămână din cauza Slovaciei. Am vorbit cu preşedinta Comisiei, continuăm negocierile. Suntem în zona să vedem ori luăm cu două direcţii generale… E foarte importantă osatura fiecărui portofoliu. Cu adevărat e tentant un portofoliu pe social mărit, cu locuinţe sociale, cu două direcţii generale în interiorul Comisiei unde acel comisar e decident. Este foarte tentant şi un comisar care are atribuţii în interiorul Comisiei. Vom cântări aceste lucruri. Preşedinta Comisiei a spus că îmi trimite toate informaţiile fiindcă este şi un proces de negociere în interiorul Comisiei”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Roxana Mînzatu este propunerea României pentru postul de comisar european.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a amânat până săptămâna viitoare anunţarea portofoliilor celor 26 de comisari nominalizaţi pentru noul executiv.

POLITICO a prezentat luni o nouă configuraţie pentru ”marele puzzle al Comisiei Europene”, predicţiile fiind făcute conform ultimelor informaţii pe care le are, iar în această schemă, României i-ar fi încredinţat portofoliul de comisar pentru muncă, drepturi sociale şi locuinţe, un portofoliu important pentru social-democraţi, prin care Bucureştiul este recompensat pentru faptul că a renunţat de a mai propune un bărbat şi a ţinut cont de dorinţa Ursulei von der Leyen de a avea mai multe femei nominalizate pentru noul executiv.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: